Toliko je grozan! Dali mu bogatstvo samo da više nikad ne igra za njih

Ilja Brizgalov je golman ruske hokejaške reprezetnacije koji je u igračkoj karijeri pao na dno. Nakon očajne sezone NHL momčad Philadelphia Flyersa je odlučila napraviti 'buyout' njegovog ugovora

26.6.2013.
9:36
VOYO logo

Rus je u 2011. potpisao s Flyersima devetogodišnji ugovor vrijedan 51 milijun dolara, ali u dvije protekle sezone nije niti približno opravdao taj novac na ledu.

Flyersi ove sezone nisu niti ušli u doigravanje, a jedan od glavnih krivaca bila je katastrofalna Brizgalova sezona. No, veći problem za klub bila je činjenica da je netko (čitaj: generalni menadžer Paul Holmgren) Rusu dao takav ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po njih, prema novim pravilima u NHL-u klub tijekom ljeta 2013. i 2014. godine može otkupiti dva igračka ugovora i tako ispraviti pogrešne poteze. I tako će prema pravilima lige, 33-godišnjem ruskom hokejašu isplatiti dvije trećine preostalog ugovora (oko 23 milijuna dolara) samo da ga više ne moraju gledati u klubu. I to po 1.6 milijuna dolara sve do sezone 2026/2027.

Za 14 godina već će imati 47 godina, bit će već u igračkoj mirovini i uživat će u nevjerojatnoj gluposti svojih bivših poslodavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo