UŠAO U KNJIGU REKORDA / Nevjerojatan pothvat 40-godišnjeg Španjolca

Image
Foto: www.ricardoabad.com

Nakon godinu dana, španjolski maratonac Ricardo Abad u Madridu je proslavio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je otrčao 366. maraton u 366 dana.

16.2.2012.
8:51
www.ricardoabad.com
VOYO logo

Ricardo Abad je 40-godišnji Španjolac koji je u nedjelju uspio otrčati svoj 500. maraton u 500 dana. Prvog dana listopada 2010. godine Abad je krenuo u fenomenalni projekt, a plan je bio istrčati jednu maratonsku utrku dnevno.

Nakon godinu dana, u Madridu je proslavio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je otrčao 366. maraton u 366 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj projekt je završio u Barceloni kada je otrčao 500. maraton. Zanimljivo je kako tijekom tih 500 dana nije propustio niti jedan radni dan na poslu, a ponedjeljak je i donirao sav novac koji je dobio od sponzora - 13 tisuća eura dao je Navarskoj udruzi za pomoć osoba s poteškoćama u mentalnom razvoju.

Put koji je prešao, odnosno, 21 100 kilometara je zapravo udaljenost od glavnog grada Španjolske - Madrida do Hong Konga. Španjolac je na kraju priznao da se osjeća sasvim dobro nakon velikog pothvata i da je spreman za novih 500 maratona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo