Talentirani Rus / Neugodna vijest za mladostaše: Jednom od najbitnijih igrača otkriveni srčani problemi

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Teško da će se vratiti do kraja sezone, ali bitno je da se uopće vrati

7.4.2019.
14:23
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Izbornici svih reprezentacija na ovotjednoj završnici vaterpolskog Europa kupa u Zagrebu, čija će kulminacija biti danas s finalom Hrvatske i Mađarske, imali su luksuz na turnir povesti 15 igrača te uoči same utakmice u zapisnik uvrstiti njih 13.

Stoga nas je pomalo začuđenima ostavio pogled na isti na utakmicama ruske reprezentacije. Brojimo jednom, brojimo drugi put i nema dvojbe, nedostaje jedan igrač. U redu, pomislimo prvi dan, možda je neka kazna iz prošle utakmice, ali kako se ista stvar ponovila i u subotu, to je već bio znak da se provjeri u čemu je problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ispalo je da smo bili na pravom tragu. Taj 13. igrač, jer ruski izbornik toliko ih je i poveo, trebao je biti Konstantin Harkov, ljevoruki napadač koji igra za zagrebačku Mladost. 

No razlog zbog kojega on nije zaigrao nismo baš predvidjeli. Naime, ruski je izbornik potvrdio da su 22-godišnjem talentiranom reprezentativcu utvrđeni problemi sa srcem zbog kojeg do daljneg neće igrati. U nedostatku detaljnjijih informacija SN donosi da je u pitanju srčana anomalija i da će tek nakon sljedećih pregleda biti utvrđeno koliko je stvar ozbiljna i koliko može ugroziti njegovu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako ipak sumnjamo da će se Harkov baš tako brzo vratiti u bazen jer s takvim stvarima nipošto se ne valja igrati. Stoga već sada možemo reći da će Mladost biti prilično hendikepirana u završnici sezone u kojoj za desetak dana slijedi završnica Regionalne lige kojoj je domaćin, a potom i doigravanje za prvaka Hrvatske. Harkov je jedini ljevoruki igrač vanjske linije zagrebačke momčadi i nerijetko ove sezone vrlo efikasan, a to neće biti jednostavno nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo