NASTAVLJA SE ČISTKA / Nenad Pralija ispitan zbog namještanja utakmica

Bivši direktor RNK Split Nenad Pralija u srijedu ujutro uhićen je u Splitu, a već poslijepodne ispitan je u USKOK-u. Iako identitet optuženih nije otkriven, neslužbeno se doznaje da su uz Praliju osumnjičeni i tajnik RNK Split Špiro Barbarić te šefica računovodstva kluba Snježana Blažević.

4.1.2012.
10:15
VOYO logo

Policija je u srijedu protiv bivšeg sportskog direktora RNKSplitNenadaPralije te još dvije osobe podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela davanja mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Pralija je uhićen u Splitu, a u srijedu poslijepodne ispitan je u USKOK-u. Iako identitet optuženih nije otkriven, neslužbeno se doznaje da su uz Praliju osumnjičeni i tajnik RNK Split ŠpiroBarbarić te šefica računovodstva kluba SnježanaBlažević.

Riječ je o nastavku akcije u kojoj su prošlog mjeseca uhićeni Željko Širić, Stjepan Djedović i Neven Šprajcer.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odvjetnik LjuboPavasovićVisković kazao je kako očekuje da će Pralija nakon saslušanja biti doveden i pred suca istrage te da će USKOK vjerojatno za Praliju zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

Službeno se još uvijek ne zna zbog čega je Pralija osumnjičen, no mediji nagađaju da ga se tereti za namještanje utakmica i podmićivanje sudaca za tzv. pošteno suđenje, zahvaljujući čemu je, navodno, kako se sumnja, RNK Split u kratko vrijeme prešao iz III. u I. Hrvatsku nogometnu ligu.

Glavni sponzori tog kluba su, inače, poduzetnici braća Žužul, vlasnici Skladgradnje, koji su osumnjičeni u nekim od USKOK-ovih antikorupcijskih istraga povezanih s Hrvatskim autocestama (HAC), među ostalim, za malverzacije oko skupocjenog bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok.

Predsjednik HNS-a VlatkoMarković loše je reagirao na pitanje o uhićenju i izgubio živce, poručivši za Media Servis:

"Moje mišljenje je da je svega toga dosta. J*** mi se i za Praliju i za sviju po redu", rekao je Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo