Nemački duel za trofej Lige šampiona

Borusija i Bajern sastaju se u finalu na Vembliju

25.5.2013.
14:35
VOYO logo

Večeras od 20.45 časova na Vembliju će se u finalu Lige šampiona sastati Bajern i Borusija iz Dortmunda.

Prvi put u istoriji elitnog kontinentalnog takmičenja u finalu će se sastati dva nemačka kluba. Bajern je do sada četiri puta bio šampion Evrope, poslednji put 2001. godine, dok je Borusija svoju jedinu titulu u LŠ osvojila 1997.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će biti četvrti put u istoriji da se u finalu elitnog takmičenja sastaju dva tima iz iste države. Prvi put su se 2000. godine borili Real Madrid i Valensija, 2003. godine Juventus i Milan, a pet godina kasnije Mančester Junajted i Čelsi.

Bajern, koji je posle dve sezone prekinuo dominaciju Borusije u Bundesligi, ulazi u finale kao favorit. Ekipa iz Dortmunda će biti oslabljena, pošto zbog povrede neće igrati sjajni vezista i reprezentativac Mario Gece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borusija i Bajern igrali u LŠ u četvrtfinalu u sezoni 1997/1998. Tada je Borusija prošla dalje, posle prvog meča bez golova, u revanšu u Dortmundu je bilo 1:0 posle produžetaka, a gol je dao Stefan Šapuiza u 109. minutu.

Štoper dortmundske Borusije i reprezentativac Srbije, Neven Subotić, sa nestrpljenjem očekuje večerašnji duel finala Lige šampiona sa Bajernom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovo finale je meč karijere. U poslednje dve godine osvojili smo tri trofeja, ali sam siguran da ćemo doći do onog najvažnijeg. Očekujem veliku bitku, ali do sada smo već pokazali da, ako igramo onako kako umemo, možemo da se nosimo sa svakim, pa i sa Bajernom - poručio je srpski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo