BONTON NA TERENU / Nema suđenja bez policijske potvrde

Image
Foto: PIXSELL

Njemački nogometni savez donio je odluku prema kojoj će suci morati imati policijsku potvrdu o dobrom ponašanju kako se više ne bi izbjegavalo plaćanje poreza.

17.11.2011.
17:30
PIXSELL
VOYO logo

Njemački nogometni suci morat će imati policijsku potvrdu o dobrom ponašanju da bi mogli raditi sljedeću sezonu, objavio je u četvrtak Njemački nogometni savez (DFB).

Ta odluka donesena je nakon istrage o izbjegavanju plaćanja poreza u kojoj su se njemačke porezne vlasti fokusirale na neimenovane suce koji su navodno izbjegavali plaćanje poreza. Porezni dužnosnici su pretražili dokumente u stožeru DFB-a, a prošli mjesec su pretresali domove nekih nogometnih sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od sljedeće sezone bit će potrebna policijska potvrda o dobrom ponašanju za rad svih sudaca i njihovih pomoćnika", navodi se u priopćenju DFB-a.

U priopćenju se dodaje da su porezne vlasti kontaktirale 49 aktivnih sudaca i sudačkih pomoćnika, uključujući svih 41. Bundesligaškog i drugoligaškog suca. Od 49 ispitanih, 42 su potvrdili da više nisu pod istragom, a u sedam slučajeva se očekuje dodatna procjena, kaže DFB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo