Navijačima Srbije preti zatvor ako uđu na Maksimir

Kazna prava sitnica - 30 dana iza rešetaka

18.3.2013.
15:40
VOYO logo

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Zoran Cvrk ponovio je da će kontrola navijača na utakmici sa Srbijom biti veoma rigorozna.

On je još jednom naglasio da će navijači Srbije, iz bezbednosnih razloga, biti sprečeni da uđu na stadion. - Kako neće biti jasne segregacije navijača i posebne tribine za navijače Srbije, svi koji dolaze na utakmicu dolaze na sopstvenu odgovornost. Dužnost je HNS-a je da smanji mogućnost bilo kakvog incidenta, naročito pojedinačnih i baš zato što bi lična bezbednost navijača Srbije u takvim okolnostima bila ugrožena, sprečiće im se ulazak na stadion - izjavio je Crvk za Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvk je dodao da će u organizacionom smislu bezbednost biti na najvišem mogućem nivou.

- Mere bezbednosti povećane su isključivo zbog punog kapaciteta stadiona što je dovoljno da se utakmica proglasi utakmicom visokog rizika. Za početak, dva saveza dogovorila su da neće biti gostujućih navijača, a druga mera su personalizovane ulaznice koje su vlasništvo HNS-a i glase na ime i prezime. Ako zaključimo da je došlo do ilegalne kupovine od strane gostujućih navijača biće im onemogućen ulazak. Kazna za neovlašćen ulazak na stadion može biti novčana, između 2.000 i 12.000 kuna (263,8 i 1.583 evra), odnosno kazna zatvora do 30 dana - naglasio je komesar za bezbednost HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima za meč je angažovana angažovano 850 redara, kao i da policija provodi mere za bezbednost meča. - Ako dođe do neprimerenog navijanja, reagovaćemo i kao organizatori putem razglasa tražiti da se s istog časa prekine takav oblik navijanja - poručio je Cvrk. Utakmica kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo