NAPETO U OTVORENOM: / Antolić izrecitirao pjesmicu predsjedniku DTSM-a; 'Što je više kleveta i laži...'

Image

Nižu se reakcije na konferenciju za novinare Zdravka Mamića

16.3.2021.
23:16
VOYO logo

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo ZdravkoMamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Najviši sud je ZoranuMamiću smanjio kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je najviši sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšem direktoru Dinama DamiruVrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se događa u klubu?

Dan nakon izricanja presude Zdravko Mamić održao je konferenciju za novinare na kojoj je za korupciju teško optužio predsjednika Vrhovnoga suda Đuru Sessu i još nekoliko sudaca, a za igrače Deana Lovrena i Luku Modrića rekao je - ili smo svi krivi, ili nije nitko. Kako će na sve reagirati prozvani suci?

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno govorilo se o tome, ali i o budućnosti Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi u Dinamu smo se jutros probudili s jednakim obvezama kao što smo imali i jučer. Ista stvar će biti i sutra, a u četvrtak igramo jednu vrlo važnu utakmicu, u nedjelju je druga važna utakmica. Na nama koji radimo u klubu je zadatak da osiguramo daljnju stabilnost kluba. Ne vidim ni jedan razlog da to tako ne bude i dalje. Siguran sam da Dinamo u prošlosti pa tako ni u budućnosti neće ovisiti o sudbini jednog, dva ili tri čovjeka", poručio je član uprave GNK Dinama Krešimir Antolić, koji je tijekom emisije u nekoliko navrata ušao u raspravu s predsjednikom udruge 'Dinamo to smo mi', Jurajem Čošićem. Posebno je prokomentirao priopćenja koje DTSM redovito objavljuje i u kojima iznose optužbe na račun vodstva kluba.

Antolićeva pjesmica

"U njihovim priopćenjima ima toliko laži da smo mi u klubu smislili smo jednu pjesmicu - što je više kleveta i laži, to je nama Jurica draži", izrecitirao je ironično Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste u ovu emisiju došli na polu-silu. Slali ste na Smrtića i druge. I onda su se ljudi malo povukli i pustili u emisiju. Ima puno udruga, nijedan njihov predstavnik nije ovdje. Zašto ovdje nisu predstavnici ostalih 94 posto članova Dinama?", pitao je Antolić.

Image
DTSM I BOYSI BURNO REAGIRALI NA NAJAVU EMISIJE OTVORENO: /

'Oštro osuđujemo pokušaje revitaliziranja zločina nad Dinamom'

Image
DTSM I BOYSI BURNO REAGIRALI NA NAJAVU EMISIJE OTVORENO: /

'Oštro osuđujemo pokušaje revitaliziranja zločina nad Dinamom'

"Gospodin Antolić zna dobro tko je lagao zadnji put kad smo se sreli na televiziji. Objasnit ću vam kako vam to funkcionira u Dinamu. Zamislite da Plenkoviću njemu netko "predlaže" članove sabora. Da mu stari saziv sabora izglasa novi. E to vam je Dinamo", odgovorio je Čošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je pojednostavljeno", ubacio se član Dinamove uprave.

"Ne, to je točno", a Čošić mu odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čošić se osvrnuo na Mamićevu presicu te je rekao je kako se ništa spektakularno nije dogodilo u ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na presici prije bijega u BiH je isto tako mahao s čvrstim dokazima gdje je pokušao kompromitirati premijera Plenkovića. O SMS korespondenciji i kasnije smo shvatili da se netko igrao na razini dječje igre. Dinamo je to sve s klupskim novcem plaćao i da je to predmet nove istrage", rekao je. Dodao je kako se bijeg Zdravka Mamića u BiH financirao novcem kluba, te kako klub treba prilagoditi Zakonu o udrugama i da članovi postanu članovi skupštine koji bi onda birali predsjednika, koji bi slagao svoju upravu, koji bi nadzirao sve ove stvari, a ne ilegalno vozio klupski auto i žmirio na sve stvari koje se u klubu događaju.

Antolić je potom poručio kako udruga "Dinamo - to smo mi" tvrdi kako voli Dinamo, ali vole Dinamo na način da u njemu ništa ne valja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji onda jedan paralelni svemir jer je Dinamo 14 puta zaredom bio prvi, jer je prikazao 381 milijun kuna prihoda u covid godini jer će isplatiti igračima nekoliko milijuna eura rata i plaća. Oni imaju pravo na svoju istinu, ali ona je puno drugačija. Ako nije po vašemu, mi smo svi kriminalci", kazao je Antolić.

Odvjetnik i bivši disciplinski sudac HNS-a, Saša Pavličić Bekić rekao je kako je bio najveći kritičar Zdravka Mamića, ali do jučerašnje pravomoćne presude, više nije, niti treba biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Mamić je iz pogleda navijača, za mene aorist u Dinamu. Kao hrvatski građanin i disciplinski sudac HNS-a, disciplinski sudac ABA lige, smatram da se uvijek treba poštivati zakon svoje države. Trebaju se poštivati odluke nadležnih tijela. U ovom slučaju Vrhovnog suda Republike Hrvatske. To znači, s ovom pravomoćnom presudom i današnjom izjavom Zdravka Mamića da on odlazi iz Dinama, sva moja kritika prema njemu ne egzistira", poručio je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo