OBRANA PRED USKOK-om / Nakon Pralije, saslušana i bivša šefica RNK Split

Image
Foto: PIXSELL

Snježana Blažević iznijela je u četvrtak ujutro obranu pred USKOK-ovim istražiteljima nakon koje je njezin branitelj izjavio da će se ona u nastavku istrage o davanju mita i zloporabama položaja i ovlasti u splitskom nogometnom klubu braniti sa slobode.

5.1.2012.
9:35
PIXSELL
VOYO logo

Bivša šefica računovodstva nogometnog kluba Split SnježanaBlažević iznijela je u četvrtak ujutro obranu pred USKOK-ovim istražiteljima nakon koje je njezin branitelj izjavio da će se ona u nastavku istrage o davanju mita i zloporabama položaja i ovlasti u splitskom nogometnom klubu braniti sa slobode.

Odvjetnik Branko Šerić izjavio je nakon trosatnog saslušanja njegove branjenice u USKOK-u da je iznijela detaljnu obranu i odgovarala na pitanja te da za nju USKOK neće tražiti jednomjesečni istražni zatvor, odnosno da će se u nastavku istrage braniti sa slobode.

Na upit kako se bivša šefica računovodstva splitskog kluba branila, Šerić je odgovorio: "Šutnja je zlato, a istina je dijamantna".

Njegova branjenica osumnjičena je zajedno s bivšim nogometašem i bivšim sportskim direktorom Radničkog nogometnog kluba (RNK) Split, Nenadom Pralijom, te tajnikom kluba Špirom Barbarićem, koji se u srijedu pred USKOK-ovim istražiteljima, kako se doznaje, branio šutnjom. Pralija je, pak, u srijedu navečer iznio obranu, no doznaje se da će se oko 11 sati ponovno pojaviti u USKOK-u nakon noći provedene u policijskom pritvoru.

Očekuje se da će USKOK nakon toga odlučiti hoće li protiv njega i Barbarića zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

Troje osumnjičenih tereti se za davanje mita i zloporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Za koji slučaj su osumnjičeni još uvijek nije poznato, a mediji nagađaju da je riječ o davanju mita za tzv. pošteno suđenje zahvaljujući kojem je RNK Split napredovao u više rangove nogometne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo