povratak viceprvaka / Nakon Mornarove izjave da se košarka igra za srebro, Arapović 'udario kontru': 'Sportaši prihvaćaju samo zlato'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Doček je organiziran jučer na zagrebačkoj zračnoj luci, gdje ih je dočekao i ministar sporta Vedran Mornar, koji je izrazio zahvalnost na uspjehu koji su postigli

7.7.2015.
9:46
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je drugo mjesto na svjetskom U-19 prvenstvu na Kreti nakon što je u finalnom susretu nakon produžetaka izgubila od vršnjaka iz SAD 71-79 (13-14, 18-20, 16-16, 20-17, 4-12).

Image
na korak do prvog mjesta /

Srebro zlatnog sjaja: Hrvatska izgubila u produžetku SP-a

Image
na korak do prvog mjesta /

Srebro zlatnog sjaja: Hrvatska izgubila u produžetku SP-a

Doček je organiziran jučer na zagrebačkoj zračnoj luci, gdje ih je dočekao i ministar sporta Vedran Mornar, koji je izrazio zahvalnost na uspjehu koji su postigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nije oduševio izjavom nakon što je ova mlada generacija oduševila svojom borbenošću.

"Moramo otvoreno priznati, SP u košarci se igra za srebrnu medalju, a vi ste to srebro i osvojili. Vaš uspjeh ujedno je uspjeh i vaših roditelja, njima također čestitam. Neka budu ponosni na vas!", rekao je Mornar uspoređujući malu Hrvatsku s četiri milijuna stanovnika s velikom Amerikom s 26 milijuna košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da će kod nas biti i onih nezadovoljnih, onih koji će se pitati zašto nije ušlo i ono drugo bacanje. No, mislim da je fantastično što je ušlo i ono prvo. Pa i igraču od U-29 bi ruka zadrhtala u takvom trenutku, a kamoli neće igraču iz U-19", vjeruje Mornar.

Ipak, kapetan i član prve petorke Svjetskog prvenstva Marko Arapović udario je 'kontru'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je drago što ste nas dočekali. To nam puno znači, jer na koncu, mi smo i igrali rad vas, radi Hrvatske. Znam da ste tijekom cijelog turnira bili uz nas, i na tome vam veliko hvala. Kad su nas mnogi otpisali, znali smo da se uvijek možemo javiti svojima doma, prvenstveno roditeljima. Oni su uz našeg trenera najviše vjerovali u nas. Iako smo bili oslabljeni, govorili su nam da smo nešto najbolje što Hrvatska ima i da moramo izvući maksimum iz toga. Pokazali smo da to možemo i pokazali smo jedinstvo koje nijedna druga momčad na turniru nije imala. To jedinstvo nas je vodilo od prve utakmice sve do finala"

"Na kraju ta jedna lopta nije ušla, ali važnija je ona koja jest i koja nam je dala dodatnih pet minuta borbe i priliku da dođemo do zlata. Nažalost, do konačnog cilja ipak nismo došli. Neki su ovdje pričali o srebru. Sve je to lijepo, ali ja kao sportaš to ne mogu prihvatiti. Uvijek želim pobijediti i želim bit prvi. Kako ja, tako i moju suigrači", rekao je hrvatski kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo