NEVJEROJATAN NIZ / Nakon gotovo 10 godina nisu rasprodali stadion

Image
Foto: Wikipedia

Gotovo nevjerojatan niz je započeo 15. svibnja 2003. godine i Red Soxima je nedostajalo još pet dana da obilježe desetu godišnjicu rasprodanog stadiona.

11.4.2013.
16:04
Wikipedia
VOYO logo

Najduži niz u povijesti američkog profesionalnog sporta je prekinut. Nakon što je 820 utakmica u nizu imala rasprodan stadion, baseball momčad Boston Red Sox u susretu protiv Baltimore Oriolesa nije napunila stadion Fenway Park koji prima 37,499 gledatelja.

Gotovo nevjerojatan niz je započeo 15. svibnja 2003. godine i Red Soxima je nedostajalo još pet dana da obilježe desetu godišnjicu rasprodanog stadiona. Red Soxi su pritom rasprodali stadion na 794 utakmice u regularnom dijelu sezone, te na 26 utakmica doigravanja. U tom periodu utakmice je pratilo ukupno 29.1 milijun gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio najduži niz u povijesti američkog sporta. Na drugom mjestu je NBA momčad Portland Trailblazers koja je od 1977. do 1995. godine rasprodala dvoranu 814 uzastopnih utakmica. Priej Red Soxa rekord u Major league baseball (MLB) držali su Cleveland Indiansi sa 455 uzastopnih utakmica s rasprodanim stadionom.

"Ponosni smo zbog sjajnog niza. Skoro deset godina smo imali rasprodani stadion što dokazuje kolika je ljubav navijača prema Red Soxima," kazao je predsjednik kluba Larry Lucchino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo