40 milijuna Corolla / Najprodavaniji automobil na svijetu

Image

Toyota Motor Sales (TMS), SAD objavila je podatke o globalnoj prodaji modela Corolla u 2013. godini, koja iznosi impresivnih 1,22 milijuna primjeraka. To je pet postotno povećanje u odnosu na prethodnu godinu

18.4.2014.
19:09
VOYO logo

Ova brojka potvrđuje višegodišnju popularnost Corolla među brojnim lojalnim vozačima u oko 150 zemalja svijeta.

Zahvaljujući nedavnom osvježenju s naglašenim elementima dizajna i poboljšanom potrošnjom goriva, ukupna prodaja Corolle širom svijeta, od trenutka predstavljanja modela 1966., do veljače 2014. , okrunjena je sa 40.720.000 primjeraka, čime je potvrdila titulu najprodavanijeg automobila svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljeno na Toyotinoj analizi Polk o registracijama novih vozila, a prema podacima iz IHS Automotive, koja zabilježi 96 % volumena novih vozila u svijetu, Corolla je u 2013.godini, najprodavaniji model vozila u svijetu sa svjetskim registracijama 1.098.524 milijuna primjeraka.
Ova brojka uključuje Corollu sedan i ostale varijacije imena spomenutog modela, kao što su Corolla AXIO, Corolla Altis i Corolla EX. Ove oznake označavaju razine opreme 4 - vratne Corolle sedan u različitim svjetskim regijama, uključujući Japan. Uključeni su i Corolla Fielder i Rumion, karavanske izvedbe modela. U SAD-u,nova Corolla ostvarila je prodaju u više od 300.000 jedinica u 2013. , što je 4 % povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Čak 97 % svih Corolla prodanih u SAD-u prošle godine su proizvedene u Sjevernoj Americi.

Imenovana je najsigurnijom kupnjom u 2013. , od strane Instituta za sigurnost na cestama ( IIHS ), te je dobila 5 zvjezdica za sveukupnu sigurnost od tijela državne uprave Highway Traffic Safety (NHTSA), što je najviša ocjena koju daje ova agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo