SPREMA ČAROBNA JELA / Najpopularniji Francuz u Zagrebu: Jako mi se sviđa Hrvatska, ali u nedjelju navijam za svoje

Mika će u nedjelju navijati za Francusku, ali kaže da će biti u miru sa sobom i ako Hrvatska pobijedi jer mu je žena - Hrvatica

14.7.2018.
8:00
VOYO logo

Pronašli smo najpopularnijeg Francuza u Hrvatskoj. Iako priprema najčarobnija jela slavne francuske kuhinje - našu zemlju voli gotovo kao svoju rodnu Francusku.

Mika Alix već četiri godine živi u našoj zemlji. Žao mu je jedino što je prezaposlen u svom restoranu da bi naučio hrvatski - baš onako kako želi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da imam više vremena za naučiti jezik. Učim hrvatski polako".

"Ovo je lijepa zemlja, jako mi se sviđa. Osobito ljudi, stalno su svi vani, na francuskom mi to kažemo da su slavljenički raspoloženi!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao nas je podmititi svojim francuskim delicijama. Bilo je ukusno, ali nismo se dali. A ni Mika. S nestrpljenjem čeka nedjelju i grande finale Svjetskog nogometnog prvenstva. Zna se za koga navija.

"Preksutra ću, naravno, navijati za Francusku. To je normalno, ipak sam ja Francuz, ali ako Hrvati pobijede, bit ću potpuno u miru sam sa sobom, jer je moj supruga Hrvatica!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šef susjednog restorana i ja stalno razgovaramo, šalimo se. Danas je rekao francuskim novinarima - Ako Francuzi pobijede, ja neću s Mikom razgovarati punih tjedan dana!", kaže nam Miku uz smijeh.

Jako bi volio, kaže, da mu Vatreni navrate u restoran, iako priželjkuje pobjedu od 2:1 za svoju Francusku. Nismo mu htjeli reći da mu se želje neće ostvariti, ali omogućili smo mu da postane najposebniji francusko-hrvatski navijač uz prepoznatljivi kockasti dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak u 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti emisije će biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.​

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo