SPEKTAKL U ZAGREBU / Najbrži čovjek na planetu za samo 15 kuna

Image

Zapadna tribina će koštati 200 kuna, južna 100, istočna će vrijediti 50, a stajanja samo 15 kuna. To su cijene ulaznica za atletski miting u Zagrebu koji će biti najbolji u povijesti, a na njemu će trčati svjetski rekorder Usain Bolt.

5.9.2011.
15:51
VOYO logo

Najveća zvijezda mitinga, koji će se u utorak, 13. rujna održati na stadionu Mladosti uz Savu bit će najpopularniji atletičar današnjice Usain Bolt.

Jamajčanin je prošloga tjedna na SP-u u južnokorejskom Daeguu svojoj bogatoj riznici trofeja dodao još dva naslova svjetskog prvaka, na 200 metara i u štafeti na 4x100 metara, dok je u finalu utrke na 100 metara diskvalificiran zbog pogrešnog starta, pa će u Zagrebu imati dodatni motiv upravo u toj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskoj konkurenciji sve oči bit će uperene u najbolju hrvatsku sportašicu Blanku Vlašić koja je usprkos ozljedi koljena u Daeguu osvojila srebrnu medalju u skoku u vis.

Vlašić će na zaletištu visa imati oštru konkurenciju, jer u Zagreb dolazi i nova svjetska prvakinja Ruskinja Ana Čičerova, koja je ove godine preskočila i 2,07 metara, te njene sunarodnjakinje Jelena Slesarenko i Svetlana Školina, četvrta i peta iz Daegua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo će jaka konkurencija biti i u utrci na 110 metara s preponama u kojoj će se za Memorijal Borisa Hanžekovića boriti novi svjetski prvak u ovoj disciplini Amerikanac Jason Richardson, te svjetski rekorder Kubanac Dayron Robles, koji je prvi prošao ciljem u Daeguu, ali je naknadno diskvalificiran. Uz njih će nastupiti i odlični Amerikanac David Oliver, vlasnik najboljeg rezultata ove sezone, te Britanac Andrew Turner, aktualni europski prvak i brončani iz Daegua.

Gledatelji će na stadionu Mladosti uz Savu imati priliku pozdraviti još četvero svjetskih prvaka iz Daegua, Amerikanku Carmelitu Jeter, zlatnu na 100, 200 i 4x100 metara, Australku Sally Pearson, koja je na 100 metara s preponama ostvarila četvrti najbolji rezultat svih vremena, 19-godišnjeg Kiranija Jamesa iz Grenade na 400 metara, te Japanca Kojija Murofushija u bacanju kladiva. Ukupno će u Zagrebu nastupiti 50-ak finalista sa SP-a u 16 disciplina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo će biti najbolje izdanje 'Hanžeka' u povijesti. Miting će se izravno prenositi u više od 130 zemalja svijeta što samo dokazuje kako je atletika nakon nogometa najrašireniji sport. Ovaj miting nudi mnogo više od Bolta. Nadam se da ćemo vidjeti i Blanku Vlašić u najboljem izdanju, odnosno da neće imati zdravstvenih poteškoća", rekao je direktor Hrvatskog atletskog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije Siniša Ergotić.

Direktorica zagrebačkog mitinga Ivana Brkljačić naglasila je kako je interes za miting iznimno velik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj miting je manifestacija od posebnog interesa za Grad Zagreb, a mi se trudimo kako bismo taj status i opravdali. Zaprimili smo više od 200 zahtjeva za akreditacije, a i interes za ulaznicama je iznimno velik, te se nadamo kako će sve ulaznice biti rasprodane najkasnije sutra".

Inače, ulaznice će biti puštene u prodaju danas od 16 sati u Sportskom parku Mladost na Savi. Cijena ulaznica za zapadnu tribinu je 200 kuna, za južnu 100, za istočnu 50, a za stajanja 15 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prodaji će biti 1200 ulaznica za istok, 400 za jug, 2000 za stajanje, dok je za zapad ostalo još vrlo malo ulaznica s obzirom da smo primili veliki broj rezervacija još tijekom pretprodaje", dodala je Brkljačić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo