Kylian Mbappe / Najbolji mladi igrač donirao svu zaradu sa Svjetskog prvenstva u dobrotvorne svrhe

Image
Foto: AP Images

Rekao je da će donirati najmanje nešto više od 3,2 milijuna kuna

16.7.2018.
19:05
AP Images
VOYO logo

Mlada nogometna zvijezda Kylian Mbappe zasjao je na Svjetskom prvenstvu gdje je postigao četiri pogotka i na kojem je izabran za najboljeg mladog igrača. Povijest je ispisao i time što je tek drugi tinejdžer koji je postigao gol u finalu nakon Pelea od prije 60 godina.

Devetnaestogodišnjak sada puni naslovnice i van terena budući da je obećao donirati zaradu od Svjetskog prvenstva u dobrotvorne svrhe. Rekao je da će donirati najmanje 384.000 funti (više od 3,2 milijuna kuna) Premiers de Cordeeju, dobrotvornoj organizaciji koja pruža besplatne sportske instrukcije za hospitalizovane i djecu invalide u sportu. Organizacija također koordinira kampanje za svijest o onesposobljenosti za škole i kompanije, javlja L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Sports Illustratedu, Mbappe je zaradio blizu 17.000 funti (nešto manje od 1,5 milijuna kuna) po utakmici zajedno s bonusima. Mediji također javljaju da je Mbappe zaradio 265.000 funti (više od 2,2 milijuna kuna) bonusa zbog toga što je Francuska osvojila Svjetsko prvenstvo.

"On je sjajna osoba. Kada mu dopuste obaveze, posjetit će nas sa zadovoljstvom", rekao je za La Parisien Sebastien Ruffin, generalni menadžer dobrotvorne organizacije Premiers de Cordee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOČEK VATRENIH PRATITE UŽIVO NA OVOM LINKU 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo