Ramljak o vatrenom vikendu / 'Nadam se da su nas čuli jer mi ne želimo biti rušitelji'

Ne nazire se kraj dosad najveće krize hrvatskog nogometa - nakon otkazane utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru. Nogometni savez već treći dan o svemu šuti, iz Torcide najavljuju prosvjede, a javili su se i iz Hajduka.

24.11.2014.
19:03
VOYO logo

Nakon vatrenog vikenda, iz Splita uoči sutrašnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a, danas ipak blaži tonovi.

"Nadam se da su nas čuli jer mi ne želimo biti rušitelji, znači nije poanta u tome da se Hajduk nekim radikalnim mjerama bori", kazala je Branka Ramljak, predsjednica Nadzornog odbora Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je povlačenje iz derbija radikalno. Navijači su im na tome zahvalili, a promjene će tražiti u subotu na splitskoj rivi kada se prije utakmice Hajduk - Zagreb sprema mirni prosvjed.  

"Možda im se pridruže i Bad Blue Boysi iz inicijative Zajedno za Dinamo, koji su zajahali na Torcidinom valu", izjasnio se glasnogovornik Torcide, Damir Grujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema poštenja u hrvatskom nogometu, i to je ono gdje su navijači krenuli u svoj obračun, istina na najgori način, ali jedini. Jedino rješenje, koje ja vidim, je da se maknu ovi koji vladaju nogometom jer bolje sigurno neće biti", prokomentirao je Tomislav Šokota iz inicijative Zajedno za Dinamo.

Očekuje se kako HNS sutra neće ići đonom na Hajduk. Spominje se oduzimanje samo jednog boda, a u savezu smatraju kako je, što se navijača na derbiju tiče, sve bilo po zakonu. No Hajduk  će dobiti po prstima, možda i Krešimir Mikulandra, operativac kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstavnik Hajduka je prije 15 sati uzeo knjižice igrača i rekao da oni utakmicu neće igrati. A sad o odgovornosti nekih drugih igrača ili trenera - to će odrediti disciplinski sudac", kazao je Josip Brezni, povjerenik za MAx TV Prvu HNL.

No, odluku o neigranju, tvrde u Splitu, donio je Nadzorni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj cijeloj priči je potpuno nebitno kako će Hajduk bit kažnjen, čak i to slabo kažnjavanje bi pokazalo i slabost i nemoć HNS-a. Hajduk je spreman ići onoliko daleko, koliko je poptrebno, da bi zadovoljio svoje interese", rekao je Ljubo Pavasović, član Nadzornog odbora Hajduka.

A to je ravnopravnost unutar saveza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo komunikaciju, da se konačno progovori, da se priznaju greške. Želimo da se priznaju greške i naše s drugih strana, svi smo zajedno tu. Sve je ogoljeno, nema nazad", naglasila je Ramljak.

Sve je ogoljeno, osim stavova HNS-a, čiji predsjednik, nevjerojatno, već treći dan šuti o prvoj temi u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo