ZANOSNA NOVINARKA TUŽI KORPORACIJU: / Tvrdi da ju je šef seksualno uznemiravao - 'Postoje poruke, sve će se vidjeti'

Image
Foto: Instagram

Britt McHenry tužila FOX korporaciju za seksualno uznemiravanje

7.5.2021.
11:45
Instagram
VOYO logo

Zanosna američka sportska novinarka Britt McHenry jedna je od najljepših sportskih novinarki svijeta. Svoj posao je započela u WJLA-TV, podružnicu ABC televizije u Washingtonu, ali trenutno radi za ugledni ESPN kao izvjestiteljica sa sjedištem u Washingtonu. Bila je član nogometne momčadi Sveučilišta Stetson, ali uz nogomet (soccer) prati i ostale sportove, posebno američki nogomet. No, njezina ljepota i seksipil također su joj donijeli i probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podnijela tužbu protiv korporacija i određenih ljudi unutar nje

Naime, ona je u prosincu 2019. podnijela tužbu protiv svog bivšeg šefa na Fox NewsuGeorgea Murdocha za seksualno uznemiravanje. Kako je istaknula u tužbi, zbog toga što izgleda tako kako izgleda, od Murdocha je dobivala neprimjerene poruke dok su zajedno radili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da joj se, nakon što je Murdoch saznao da ima dečka, osvetio i stvorio neprijateljsko radno okruženje. Također tvrdi da, ne samo da su zanemarene njezine primjedbe izvršnoj producentici Jennifer Rauchet na njegovo ponašanje već su unutar redakcije urednici prestali razgovarati s njom i davati joj posao za druge emisije nakon što se požalila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki okružni sudac Paul Engelmayer odbio je Murdochovu žalbu na tužbu protiv Fox Corp., zajedno s onom protiv potpredsjednika Fox News Johna Finleyja i šefice ljudskih resursa Monice Mekeel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Murdoch tvrdi da ovi navodi ne uključuju i ne pokazuju navodna seksualna uznemiravanja'

"Murdoch tvrdi da ovi navodi ne uključuju i ne pokazuju navodna seksualna uznemiravanja jer McHenry, prema tuženom, ne navodi nijedan stvarni 'seksualni delikt', kao ni da je predlagao gospođi McHenry seks ili pokazivao bilo kakav seksualni interes za nju ", pisao je Engelmayer prenio Hollywood.com krajem prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon otkrića, kada će se vjerojatno na svjetlo dana izbaciti čitav niz tekstualnih poruka i drugih komunikacija između McHenryja i Murdocha, Murdoch će biti slobodan obnoviti svoj argument da ju je McHenry pozvao na zafrkanciju o seksu", ističe Engelmayer i dodaje:

"Ali na ograničenom materijalu koji se može prepoznati u izjavama, McHenry je iznijela tvrdnje o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je odbacio tužbu McHenry protiv Rauchet za pomaganje i poticanje seksualnog uznemiravanja, ali utvrdio je da se njezini zahtjevi za pomaganje i poticanje na odmazdu protiv nje usvajaju jer tu ima elemenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo