VELIKO PLAVO SRCE: / Uistinu je nevjerojatno što se u posljednjih dva mjeseca dogodilo, potekle su i suze; 'Emocije su prejake'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Još dva inkubatora stići će u narednih mjesec-mjesec i pol dana

29.5.2020.
7:15
Screenshot: RTL
VOYO logo

Bad Blue Boysi i Udruga "Dinamo - to smo mi" oduševili su čitavu Hrvatsku. Navijači Dinama donijeli su jučer 7 inkubatora za Palčiće u Petrovu bolnicu na odjel odjel neonatologije u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb. Još dva inkubatora stići će u narednih mjesec-mjesec i pol dana.

Skupljeno milijun kuna više

U manje od dva mjeseca, u okviru akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu', nakon potresa u Zagrebu i štete koju je pretrpio odjel, prikupljeno je 5,392.460 kuna, a bilo je potrebno više od 4 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je ova megahumanitarna akcija polučila i veći uspjeh od očekivanog. Stoga, beskonačni pljesak liječnika i medicinskog osoblja za navijače Dinama. Istim putem gdje su prije dva mjeseca spašavali živote nedonoščadi. Humanitarna akcija Boysa i Kluba roditelja nedonoščadi Palčići pokazala je zajedništvo i ljubav koju gajimo prema onim najmlađima, najranjivijima, najosljetljivijima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj jednoj prekrasnoj akciji, zahvaljujem svima koji su na bilo koji način dali doprinos", kazala je predsjednica Kluba roditelja Palčići Željka Vučko, kojoj su u trenutku davanja izjava potekle suze radosnice...

"Emocije su prejake. Svima jedno veliko hvala", istaknula je Željka Vučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarka se nastavlja

Rezime humanitarne akcije koja se nastavlja je sljedeći: Prikupljeno je milijun kuna više...

"Danas se ujutro rodilo troje nedonoščadi i samo čekamo da ove nove inkubatore operemo, dezinficiramo, napravimo sve što treba, da dobiju nove stanovnike", istaknula je pročelnica Zavoda za nenonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode Mirta Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednom od ukupno 9 kupljenih inkubatora stajat će pločica, koja će podsjećati na veliki uspjeh u akciji, kada je dječak Ante donirao loptu, koju mu je potpisao nogometaš Ryan Giggs. Uplaćeno je više od 155 tisuća kuna, a Anti je ostala lopta. Potres u kojem je stradao Odjel neonatologije i snimke preplašenih rodilja ispred bolnice nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Skupljat će se novac i za druga borilišta

Humanitarna akcija ide dalje. Putem nagradne igre prikupljat će se novac za druga rodilišta u Hrvatskoj. Preusmjerit će se i preostali novac od donacija za Petrovu i bolnicu Merkur, a država će se odreći PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sad trebamo nastaviti dalje tako da pomognemo svim Palčićima, odnosno svim neonatološkim odjelima, koji ajmo reći imaju neku hitniju potrebu da se i njima omogući da imaju tehničke uvjete za borbu od prvog dana života'', poručio je predsjednik Udruge ''Dinamo to smo mi'' Juraj Ćošić.

Što je još rečeno i koliko je veliko to navijačko plavo srce pogledajte u prilogu RTL-a Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo