Play ponuda

VELIKA BRITANIJA U ŠOKU NAKON SNIMKE KRVAVOG 'SPORTA': / Ozloglašeni zatvor skrivao je mračnu tajnu

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Ilegalne MMA borbe koje se odvijaju u jednom od najopasnijih zatvora u Velikoj Britaniji HMP Featherstone, šokirale su tamošnju javnost.

8.2.2017.
15:44
Screenshot: You Tube
Play ponuda

HMP Featherstone je zatvor u kojemu je više od 600 zatvorenika, a oni se stalno međusobno tuku. Koliko je to konstantna pojava u ovoj kazneno-popravnoj ustanovi svjedoči i činjenica da su se njihove brutalne tučnjave pretvorile u sport.

Kao da se radi o ringu za MMA borbe, a ne o zatvoru. Zatvorenici svoje ilegalne borbe snimaju mobitelima koji su, usput rečeno, zabranjeni u britanskim zatvorima.

NAJBOLJE OD NAJBOLJEG: Pogledajte pet najbrutalnijih nokauta prošlog mjeseca

Dok se dvojica zatvorenika tuku, ostali navijaju i paze na stražare

Borbe se snimaju mobitelom, a u njima sudjeluje 20-ak najratobornijih zatvorenika, javlja portal Express & Star. Dok se dvojica zatvorenika tuku, ostali navijaju i paze da ih ne ulove stražari. Video se nedavno pojavio na Facebooku i šokirao javnost u Velikoj Britaniji.

Na snimci se vidi kako se dva zatvorenika, crnac i bijelac, nemilosrdno tuku dok ostali navijaju u krugu oko njih. I dok je većina tražila skalp, krv, poniženje, očito malo pametniji među njima, konačno je prekinuo borbu povikavši:

'Jako smo zabrinuti zbog ilegalnih borbi'

"Prestani, ne može se braniti više!"

Na sreću, pobjednik je poslušao savjet i borba je završila, a iz zatvora su, nakon što je snimka objavljena u javnosti, rekli kako će provesti istragu i kazniti odgovorne.

"Jako smo zabrinuti zbog ilegalnih borbi. Imao sam sastanak s vijećem zatvora i niti oni nisu baš sretni zbog događanja u HMP Featherstoneu", kazao je član zatvorskog vijeća Bob Cope.

Policija Staffordshirea svjesna je težine događanja u zatvoru i rade na tome da se krivci izvedu pred lice pravde.

"Radimo na istrazi i usko surađujemo s čuvarima u zatvoru kako bismo riješili ovaj problem", izjavio je glasnogovornik policije Staffordshirea.

Play ponuda
Play ponuda