UMRO DUŠKO POPOVSKI: / Bio je istinska legenda hrvatskog malog nogometa i prvi kapetan naše reprezentacije

Image

Popovski je 'Kutiju šibica' osvajao šest puta, tri puta je to učinio u dresu Uspinjače, a po jednom s momčadima Contra, Charlie i Termotehnom Šela

15.2.2021.
15:44
VOYO logo

Legenda malog nogometa Duško Popovski umro je u 62. godini nakon duge i teške bolesti, pišu Sportske novosti. Popovski je preminuo u nedjelju navečer u Zagrebu, a ostat će upamćen kao jedan od najboljih malonogometaša svih vremena u Hrvatskoj te prvi kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije.

"Ovo mi je jedan od najtežih dana u životu... Duško je bio moj najbolji prijatelj, još smo u subotu razgovarali, no dan kasnije izgubio je najtežu životnu bitku. Dugo je bio bolestan, na žalost pomoći više nije bilo", rekao je za Sportske novosti legendarni igrač Dinama Marko Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kapetan

Zna se da je u hrvatskom malom nogometu mjerilo kvalitete igrača broj osvojenih turnira „Kutija šibica“. Popovski je taj turnir osvajao šest puta, tri puta je to učinio u dresu Uspinjače, a po jednom s momčadima Contra, Charlie i Termotehnom Šela.

Prema podacima sa službene stranice HNS-a Popovski je prvi nastup za hrvatsku reprezentaciju upisao 1995. godine, a odmah je oko ruke dobio kapetansku trakicu, čime je ušao u našu sportsku povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo