TRAGEDIJA NA POREČKOM IRONMANU /

Plivačka etapa pokazala se fatalnom: Usred natjecanja preminuo triatlonac. Nisu mu mogli pomoći

Image
Foto: Sasa Miljevic/Pixsell

Prema izjavama organizatora, sudionik je primijećen kako ima poteškoće te je odmah prebačen do medicinskog tima

20.10.2024.
19:14
Sasa Miljevic/Pixsell
VOYO logo

Na trećem izdanju porečkog Ironman 70.3 natjecanja sudjelovalo je 1800 natjecatelja, a disciplina se sastojala od 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom te 21,1 kilometar trčanja. Nažalost, za jednog sudionika, plivačka etapa pokazala se fatalnom.

Image
U SVOM ELEMENTU /

Vatreni postigao prvi gol sezone: Pogledajte majstoriju Hrvata

Image
U SVOM ELEMENTU /

Vatreni postigao prvi gol sezone: Pogledajte majstoriju Hrvata

Prema izjavama organizatora, sudionik je primijećen kako ima poteškoće te je odmah prebačen do medicinskog tima. Unatoč brzom pružanju prve pomoći, nažalost, liječnici nisu uspjeli spasiti život natjecatelja. Ovaj tragičan događaj dolazi nakon sličnih nesreća na triatlonskim natjecanjima jer su samo nekoliko dana ranije dva sportaša izgubila život tijekom Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”S velikom tugom potvrđujemo smrt natjecatelja na IRONMAN 70.3 Poreč triatlonu. Tijekom završnog dijela plivačke etape, spasilačka služba je uočila da natjecatelju treba medicinska pomoć. Intervencija je uslijedila odmah, a sudionik je izvučen iz mora i prebačen na medicinsku stanicu, gdje mu je pružena hitna skrb.

Nažalost, unatoč maksimalnim naporima medicinskog osoblja, natjecatelj je preminuo. Izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima, te ćemo im u ovom teškom trenutku pružiti potrebnu podršku. Zahvaljujemo spasilačkom timu i svima koji su promptno reagirali kako bi pomogli natjecatelju", stoji u priopćenju organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč ovom tragičnom događaju, natjecanje je privedeno kraju, a pobjednici triatlona su Tim Gošnjak iz Slovenije, koji je stazu prešao za 3 sata i 57 minuta, te Marija Lukina iz Hrvatske, koja je ostvarila pobjedu s vremenom od 4 sata i 19 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo