GINE MLADOST / Talentirani ukrajinski košarkaš (19), koji je sanjao da će zaigrati u NBA ligi, poginuo u obrani Ukrajine

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Bohdan Popova poginuo je braneći domovinu

8.3.2022.
9:17
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Mladi i talentirani ukrajinski košarkaš Bohdan Popova poginuo je u obrani Ukrajine. Imao je samo 19 godina. Prije nekoliko dana potvrđeno je da su stradala dvojica nogometaša, Vitali Sapilo i Dmitro Martinenko, kao i talentirani biatlonac Jevhen Mališev.

Nažalost, nastavile su se tragične vijesti pa je tako život u Ukrajini izgubio i Bohdan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preciznije okolnosti vezane uz tragediju nisu objavljene, osim da je poginuo ovog tjedna. Popova je bio vrlo talentiran igrač i u mlađim selekcijama bilježio je 13 poena i 19 skokova po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenose pojedini ukrajinski mediji, sanjao je da zaigra u američkoj košarci te da završi koledž UCLA kao njegov uzor Bill Walton. The Kyiv Independent objavio je da je Bohdan sanjao o igranju za UCLA Bruinse, momčad koja nastupa u NCAA-ju. No, kad je Rusija 24. veljače započela invaziju na Ukrajinu, od toga dana se ukrajinska vojska bori protiv agresora koji bombardira tamošnje gradove, a Bohdan Popova jedan je od mladića koji su prekinuli sportsku karijeru, svoje snove i pridružili se obrani domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo