SPLITSKI SUDAC UZBURKAO DUHOVE: / Samoinicijativno održao minutu šutnje za pokojnog generala Praljka

Image
Foto: PIXSELL

Nogometni sudac i član splitskog Gradskog vijeća Martin Mladen Pauk, na nedjeljnoj utakmici 3.

4.12.2017.
18:27
PIXSELL
VOYO logo

I to je podiglo dosta prašine. Jer, Martin Mladen Pauk zanemario je hašku presudu Praljku, činjenicu da se za njega na nekim ranijim utakmicama najvišeg ranga natjecanja nije održala minuta šutnje, te da ista nije bila niti najavljena u protokolu utakmice. No, za sve ima objašnjenje:

PRALJAK JE PRIJE SMRTI POSLAO DOKUMENT NA 800 STRANICA: ‘Alija Izetbegović je najodgovorniji za sukobe. Zavjere je kovao čak i sa Srbima’

"Ne znam oko čega se uopće podigla prašina, moja odluka o minuti šutnje u spomen na generala Slobodana Praljka bila je posve logična nakon što je Hrvatski državni Sabor napravio isto dva dana ranije", kazao je Martin Mladen Pauk za 24 sata i dodao kako je "utakmica Osijek - Hajduk igrana u srijedu, prije nego li se održala sjednica Sabora, na kojoj su se zastupnici gotovo jednoglasno odredili prema presudi haškog suda, te održali minutu šutnje za pokojnog generala Praljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U srijedu se, dakle, nije znao stav državnoga vrha, i vjerojatno su se bojali reakcije, ali nakon sjednice Sabora više dileme ne bi smjelo biti", objasnio je splitski sudac koji nema povratnu informaciju kako će reagirati povjerenik natjecanja i HNS, kao ni njegova stranka Most, no vjeruje da se neće dogoditi ništa posebno.

Vrijedi spomenuti kako je HNS potvrdio kako će se tražiti očitovanja delegata i suca utakmice, što bi značilo da je pokrenut postupak, zatražena su dodatna izvješća, u kojima će Pauk morati pojasniti zbog čega je postupio mimo uobičajenog protokola, te bez prethodne najave održao minutu šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo