SAVEZ KAŽE NE, A NAVIJAČI... / Navijači jasno rekli što misle o odluci HNS-a da kapetan u Kataru ne nosi traku u duginim bojama

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Na taj način je HNS odbio biti među osam saveza koji su se već uključili u kampanju, a navijači Vatrenih su neuobičajeno složni oko tog pitanja

29.9.2022.
11:54
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskom nogometnom savezu su odlučili kako kapetan Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru neće nositi traku u duginim bojama. Drugim riječima, Hrvatska se neće pridružiti kampanji protiv diskriminacije u nogometu te Luka Modrić na ruci neće nositi logo One Love.

"Ako to bude dopušteno, hrvatski kapetan nosit će kapetansku traku za koju smatrao da najbolje simbolizira vrijednosti koje predstavlja naša reprezentacija, a to je hrvatska zastava. Ona je za nas simbol ponosa, patriotizma, ljubavi prema domovini i obitelji što je za nas trademark naše reprezentacije. Mislimo da ona kao takva uključuje sve vrijednosti", izjavio je prije nekoliko dana za RTL glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NISU ZAINTERESIRANI /

HNS kaže ne! Hrvatska neće nositi traku s duginim bojama u Kataru: 'Imat ćemo obilježja Hrvatske'

Image
NISU ZAINTERESIRANI /

HNS kaže ne! Hrvatska neće nositi traku s duginim bojama u Kataru: 'Imat ćemo obilježja Hrvatske'

Na taj način je HNS odbio biti među osam saveza koji su se već uključili u kampanju.

"Ne može se nikoga prisiliti na nešto. Prije 10 godina su imali izrazito diskriminirajuće izjave neki čelni ljudi HNS-a, danas su recimo neutralni, ali evo nadam se da će za 10 godina možda i naši nositi dugine boje negdje na dresu", izjavio je za RTL predsjednik udruge Dugine obitelji Daniel Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne namećite nikome ništa'

Takva HNS-ova odluka je izazvala brojne reakcije hrvatskih navijača na društvenim mrežama, a za zaključiti je da je to jedna od rijetkih tema o kojima većina onih koji prate Vatrene ima isto mišljenje.

"Prvo klečanje pa sad dugine boje…Šta je sljedeće??? Ostavite nam nogomet na miru da uživamo!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Potpuno razumijem i podržavam takvu odluku, uopće mi nije i neće biti jasno zašto se mora nametati homoseksualizam na svakom koraku! To je stvar osobnog izbora, ne nešto što se treba nabijati na nos svima", oštro su komentirali neki.

"Bravo za odluku"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bože zakloni, još će tražiti da sportaši nose 'logo'. Ne namećite nikome ništa. Šta bi sad trebalo sa tim se ponosit i ubjeđivati svijet za podršku. Ništa protiv njih, ali pretjerali su"

Image

"One love znači jedna ljubav ako niste znali i to je najveći ideal do kog se može doći", piše jedan komentator koji ima drugačiji, liberalniji stav od onog koji dominira među navijačkim pukom Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo