U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: / Srpski trener zamaskiran posjetio Vukovar

Image
Foto: AFP

Bivši izbornik reprezentacije Srbije, sad trener Milana Siniša Mihajlović, je nakon 25 godina posjetio svoju rodnu kuću u Borovu.

23.12.2015.
16:44
AFP
VOYO logo

Srpski Kurir piše kako je Mihajlović u pratnji svog kuma Miroslava Tanjge i brata Dražena prvi puta nakon rata posjetio Vukovar i okolna mjesta gdje je proveo djetinjstvo. Mihajlović je u posjet svojoj rodnoj kući, u kojoj nije bio od 1991. godine, došao u najvećoj tajnosti, zamaskiran da ga ne prepoznaju mještani Vukovara i Borova.

Kurir saznaje da se Mihajlović na put u Hrvatsku odlučio nakon što je tri noći za redom sanjao mjesto u kojem je proveo djetinjstvo. Osim rodne kuće, Mihajlović je obišao školsko dvorište i stadion u Borovu, gdje je napravio svoje prve nogometne korake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suze na vratima svoje rodne kuće

Navodno je Mihajlović na vratima svoje rodne kuće i zaplakao.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Siniša je u Vukovar stigao u ponedjeljak u popodnevnim satima. Gotovo ga nitko nije prepoznao jer je na glavi imao kapu i naočale. Prvo je posjetio rodnu kuću, a poslije toga je otišao u osnovnu školu koju je pohađao. Bilo je jako emotivno. Jedva se suzdržavao da ne zaplače kad je sjeo u klupu u kojoj je proveo školske dane. Nakon toga, otišao je na stadion lokalnog kluba Borovo, gdje je prvi put zaigrao nogomet", kazao je za Kurir izvor blizak Mihajloviću, koji navodi kako se Mihajlović u Vukovaru zadržao čitav dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener izraženog nacionalnog naboja

Vrijedi istaknuti kako je Mihajlović poznat kao osoba izraženog nacionalnog naboja, pa je tako 2012. godine škotski Herald objavio veliki tekst pod naslovom “Siniša Mihajlović: povijest nasilja”, u kojem je čitatelje upoznao sa životom i karijerom bivšeg izbornika Srbije čija je karijera, prema njihovom pisanju, bila obilježena incidentima na travnjaku i izvan njega.

Uz to, Herald je naveo kako je Mihajlović bio kriv za rasističko ponašanje i kako je javno podržao čovjeka osuđenog za ratne zločine, a iz reprezentacije je bio izbacio Adema Ljajića jer dotični nije pjevao srpsku himnu. Bilo je još medija koji su secirali Mihajlovićevu nacionalističku prošlost, među njima i srpskih poput Politike, a Mihajlović ne skriva svoje desničarske stavove već ih ističe. Mihajlović je za reprezentaciju Srbije nastupio 63 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo