SLAVNI NOGOMETAŠI NAKON KARIJERE: / Čistači podova, prodavači cipela, detektivi...

Image
Foto: AFP

Uvriježeno je razmišljanje da slavni nogometaši nakon završetka karijere vode lagodan život.

8.8.2015.
8:58
AFP
VOYO logo

Međutim, nije uvijek situacija tako blistava. Neki su zbog rastrošnosti, pogrešnih ulaganja, ovisnosti ili nečeg četvrtog ostali bez ičega, pa su se nakon karijere morali uhvatiti ozbiljnog posla kako bi preživjeli. Ima, s druge strane, i onih kojima doista ničega ne nedostaje, ali su iz čiste dosade zakoračili u neke nove profesionalne sfere. Ovaj smo tekst posvetili nogometašima koji su se nakon igračkih karijera okrenuli nekim posve neobičnim poslovima.

Tim Wiese

Na prvo mjesto moramo staviti Tima Wiesea, čovjeka koji je još ne tako davne 2012. čuvao vrata njemačke reprezentacije, današnjeg svjetskog prvaka. Bivši golman Kaiserslauterna, Werdera i Hoffenheima je u rujnu prošle godine zaključio nogometnu karijeru i postao kečer! Za one koji ne znaju, borbe kečera su mješavina sporta i zabave, odnosno glume. Wiese se zbog novog posla maksimalno nabildao i postao njemačka verzija Hulka Hogana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Tim Wiese

Tomas Brolin

Nešto stariji od vas se zasigurno sjećaju legendarnog švedskog nogometaša iako ga je danas zbog viška kilograma teško prepoznati. Nekadašnji napadač Parme je radio sve i svašta nakon što je napustio travnjake. U rodnoj je Švedskoj ulagao u nekretnine, pa otvorio restoran koji je kažnjen 'mali milijun' puta zbog točenja alkohola maloljetnicima, potom je prodavao cipele, pa usisavače... Sadržajan život, nema što...

Image
Foto: AFP

Bixente Lizarazu

Bivši francuski reprezentativac je nakon silaska s nogometne pozornice postao majstor brazilske borilačke vještine jiu-jitsu! I vrlo brzo nakon što se počeo baviti novim sportom, postao je europski prvak za borce s plavim pojasom, u lakoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arjan de Zeeuw

Bivši kapetan Portsmoutha je nakon igračke karijere postao - detektiv! Radi za nizozemsku policiju, a specijalizirao se za forenziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Arjan de Zeeuw

Fabien Barthez

Proslavljenom francuskom reprezentativcu je nedostajalo adrenalina nakon skidanja golmanskih rukavica, pa je odmah navukao one automobilističke. Prošle godine je nastupi i na glasovitoj utrci 24 sata Le Mansa.

Image
Foto: AFP

Fabien Barthez

Kevin Kyle

Bivši škotski reprezentativac, koji je svojedobno nosio dresove Sunderlanda i Rangersa, spiskao je kompletno bogatstvo u kockarnici. Kad je shvatio da je vrag odnio šalu i da više nema od čega živjeti, počeo je čistiti podove i spremati krevete na 'plutajućem hotelu' za naftne radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Kevin Kyle

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo