NIJEMCI U ŠOKU: / Zvijezda Uniteda zbog nacističke uniforme odlučila tužiti kinesku kompaniju

Image
Foto: AFP
22.10.2015.
17:05
AFP
VOYO logo

Točnije, Schweinstiegier je predstavljen kineskim nogometnim obožavateljima kao vojnik njemačkog Wehrmacht iz 2. svjetskog rata. Kineska kompanija tvrdi kako već uveliko prodaje ove lutke širom svijeta i prodaja im ide jako dobro. Honkoška kompanija DiD napravila je seriju figura s licem sličnim Schweinstiegieru , a koje su dobile ime "Bastijan". I dok šokirani Nijemci ne mogu vjerovati što Kinezi rade, oni poručuju...

Image
Image

Kinezi tvrde da je to slučajnost

"Ovo je čista slučajnost da lutka liči na Schweinstiegiera. Mi ne pravimo lutke koje sliče na nogometaše. Lutke smo pravili onako kako smatramo da Nijemci izgledaju. Vjerujemo da svi Nijemci ovako izgledaju. Bastijan je vrlo često ime u Nemačkoj", rekao je jedan od predstavnika kineske kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova kineska kompanija pored nacističkih vojnika pravi lutke s likovima iz američke i britanske povijesti. Međutim, unatoč tome što se Kinezi pravdaju kako je to slučajnost, on ne misli tako. Schweinstiegier je, stoga, odlučio tužiti kompaniju iz Hong Konga zbog proizvodnje figura odjevenih u nacističke uniforme koje liče na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo