SKANDAL KOJI JE ZGROZIO FRANCUSKU: / Trener klizačica optužen za silovanje; 'Bila sam ranjiva, a ti si to iskoristio. Čim izađem iz kuće, bojim se'

Image
Foto: Profimedia

'Bila sam ranjiva, a ti si to iskoristio. I danas, čim izađem iz kuće, bojim se'

4.2.2020.
13:57
Profimedia
VOYO logo

Francusko tužiteljstvo otvorilo je istragu protiv bivšeg trenera umjetničkog klizanja Gillesa Beyera (62) zbog navodnog silovanja i seksualnog napada na maloljetnice. Istraga je pokrenuta nakon što je bivša francuska višestruka prvakinja Sarah Abitbol objavila knjigu u kojoj tvrdi kako ju je Beyer više puta silovao od 1990. do 1992. godine kada je bila tìnejdžerica.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

French skaters Sarah Abitbol (L) and Stephane Bernadis skate during the Pairs Short Program at the 2003 World Figure Skating Championships 24 March, 2003 in Washington, DC., Image: 69637413, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: HEATHER HALL / AFP / Profimedia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila sam ranjiva, a ti si to iskoristio'

"Bila sam ranjiva, a ti si to iskoristio. I danas, čim izađem iz kuće, bojim se. Mrzim odlazak na mjesta koja ne znam. Nepoznato je nužno sinonim za opasnost. Ne mogu putovati sama. Vožnja automobila bez nekoga pored mene dugo je bila nemoguća, a letenje je mučenje," napisala je deseterostruka francuska prvakinja koja je u paru sa Stephaneom Bernadisom osvojila brončanu medalju na svjetskom prvenstvu 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao kako je imao "intimne" i "neprimjerene" odnose sa Abitbol

Beyer je prošlog tjedna priznao kako je imao "intimne" i "neprimjerene" odnose sa Abitbol nakon čega je dobio otkaz u klubu Les Francais Volants, gdje je obnašao jednu od vodećih dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelj Remy Heitz rekao je u izjavi da će preliminarna istraga nastojati "identificirati i druge žrtve koje su mogle pretrpjeti slična djela".

Maracineanu zatražila ostavku predsjednika Francuskog klizačkog saveza Gailhagueta

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu u ponedjeljak je zatražila ostavku predsjednika Francuskog klizačkog saveza Didiera Gailhagueta, koji je u vrijeme navodnih silovanja već vodio savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francusko ministarstvo sporta 2001. raskinulo savjetnički ugovor s Beyerom

L'Equipe je objavio kako je Francusko ministarstvo sporta 2001. raskinulo savjetnički ugovor s Beyerom nakon izvješća u kojem su otkrivena "ozbiljna djela" počinjena nad mladim klizačima. Unatoč otkazu, Beyer je nastavio svoj posao u Les Francais Volants i odslužio nekoliko mandata u francuskom klizačkom savezu do 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo