ŠIŠI O NEREDIMA U PHILI: / 'Hrvatski prijatelji sporta nisu, kako bi neki dušebrižnici htjeli sugerirati, iznimka u navijačkim izgredima'

Image
Foto: Screenshot/AFP

Philadelphia Eaglesi osvojili su u noći na ponedjeljak naslov najbolje momčadi NFL-a

7.2.2018.
11:37
Screenshot/AFP
VOYO logo

Igrači Philadelphia Eaglesa osvojili su naslov prvaka američke profesionalne lige u američkom nogometu zahvaljujući 41-33 pobjedi protiv branitelja naslova New England Patriotsa u spektakularnom Super Bowlu odigranom u Minneapolisu u noći na ponedjeljak.

Za Eaglese je to bio prvi Super Bowl naslov, dosada su tri puta bili NFL prvaci, ali to je bilo prije Super Bowl ere (1948., 1949., 1960.) pa i ne čudi velika proslava na ulicama grada. Prerasla je ona, ipak, u nekontrolirano divljanje navijača koje je rezultiralo pustošenjem Philadelphijinog središta a, pisalo se, jedna je osoba teško stradala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružne scene nereda

Gomila preokrenutih i zapaljenih automobila, razbijeni izlozi i srušeni rasvjetni stupovi tek su dio ružne priče koju nisu uspjele zaustaviti tisuće policajaca, a ostaje zapisano i da je skupina navijača pokušala srušiti i vrata povijesne gradske vijećnice te popeti na 11 metara visoku statuu osnivača grada Wiliama Penna ispred zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedenome zbog prirode posla koja ga je odvela iz grada nije prisustvovao Dario Šarić, hrvatski košarkaški reprezentativac, član momčadi 76ers iz tog grada. No, da ima jaku poveznicu sa Philadelphijom jasno je iz izjava koje je dao Slobodnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperament sličan našem

"Ponosan sam na povijesni uspjeh mojih sugrađana. Nisam nazočio proslavi pobjede Philadelpije u Super Bowlu ili naslova prvaka u američkom nogometu. Nisam, međutim, nimalo kurtoazan kad kažem da sam ponosan. Već drugu godinu živim u Philadelphiji, pa taj američki grad polako prihvaćam kao svoj drugi dom. Ne zaboravljam niti jednog trena moj rodni Šibenik, ali zašto se ne bih radovao, za američke prilike, veličanstvenom uspjehu sportaša iz mog drugog grada", rekao je Šarić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta je što je neviđeno slavlje u jednom trenutku malo izmaklo kontroli, kad su navijači prevrtali automobile, rušili izloge na ulicama Philadelphije. Tako je, kažu, bilo i prije 35 godina kad su moji Sixersi slavili košarkaški naslov. Očito, hrvatski prijatelji sporta nisu, kako bi neki dušebrižnici htjeli sugerirati, iznimka u povremenim navijačkim izgredima. Uvjeravaju me moji suigrači da su filadelfijski navijači silno žestoki i vatreni. Po temperamentu blizu nama, Mediterancima i dakako, Južnoamerikancima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo