RUSKI NAVIJAČ UBIJEN U STRAŠNOM OBRAČUNU: / Napravili im sačekušu, a onda mu slomili vrat!

Image
Foto: Facebook

Rus Eduard Samiškin, 30-godišnji navijač Jeniseja iz Krasnojarska, ubijen je u tučnjavi nogometnih huligana Sibira i Jeniseja u gradu Novosibirsku, prenosi britanski tabloid Mirror.

25.11.2017.
10:09
Facebook
VOYO logo

"Zabrinutost za sigurnost engleskih navijača koji će prisustvovati nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji sljedećeg ljeta sad je još i veće nakon pogibije Eduarda Šamiškina", započinje svoj tekst Mirror nakon šokantne pogibije ruskog nogometnog huligana.

NEREDI U HARKIVU: Potukli se navijači Šahtara i Feyenoorda, pojavila se i snimka tučnjave

Koliko je ovaj obračun bio brutalan najbolje dočatava činjenica da je samo jedan navijač od njih 23, koliko ih je sudjelovalo u borbi, ostao na nogama. A Šamiškin je ostao ležati na podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šamiškin je bio navijač Jeniseja koji je otputovao na gostovanje u Novosibirsk. Zajedno sa svojom ekipom Šamiškin se odlučio osvetiti navijačima Sibira koji su njihovim prijateljima po klupskoj boji iz navijačke grupe u rujnu uzeli transparente, zastave i šalove. No, upali su u zamku.

Nogometni huligani iz Sibira, njih otprilike dvadesetak, napali su Šamiškina i njegovu ekipu s leđa nakon što su ovi došli po otete transparente i zastave, što su im huligani Sibira i ponudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo vas čekamo. Svaka čast što ste došli", kazali su im sa smješkom navijači iz Novosibirska, a onda su ih napali. Hladno....

"Svi su bili u žurbi. Došla je hitna pomoć, a stanovnik obližnjeg naselja uzeo mu je putovnicu i obećao pomoći mu u bolnici. Ali bio je mrtav, slomljen mu je vrat", opisao je jedan od navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, oteti transparenti i zastave imaju veliku važnost u navijačkom svijetu jer dokazuju pobjedu grupe, dominaciju nad protivničkim navijačima.

Nesretni Samiškin iza sebe ostavlja ženu i petogodišnjeg sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš tata i moj muž Edik poginuo je. Bio je vesela, pozitivna i ljubazna osoba, voljeni otac i najbolji muž", objavila je pokojnikova supruga Nadežda, prenosi ruski portal na engleskom jeziku "Siberian Times".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo