ZAŠTO IH TAKO ZOVU? / Jeste li primijetili ukrajinski pogrdni naziv za Ruse? Kličko pokazivao zastrašujuća razaranja pa usporedio agresora s mitološkom vojskom zla

Image
Foto: Screenshot

U petak ujutro Rusi su granatirali Kijev i uništili jedan stambeni blok

18.3.2022.
10:48
Screenshot
VOYO logo

Ukrajina još drži ključna područja zemlje koja Rusija pokušava zauzeti, rekao je u petak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, dok traju višetjedni neprekidni ruski napadi.

Ukrajinski vojnici odgovorili su na svaki napad ruskih postrojba, rekao je Zelenskij u videoporuci objavljenoj na Telegramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'JEDAN OD NAJBOLJIH INTERVJUA IKAD' /

Legendarni Kličko jednom riječju rekao što misli o Putinovoj kontroverznoj izjavi

Image
'JEDAN OD NAJBOLJIH INTERVJUA IKAD' /

Legendarni Kličko jednom riječju rekao što misli o Putinovoj kontroverznoj izjavi

Zelenskij je rekao da stanovnici gradova pod opsadom ruskih snaga poput Mariupolja na jugu, Harkiva na istoku i Černihiva na sjeveru, neće ostati napušteni.

Od vojske do crkve, svi čine sve što mogu za ukrajinski narod, rekao je predsjednik i obećao: "Bit ćete slobodni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, iz glavnog grada Ukrajine stigla je nova uznemirujuća snimka. Objavio ju je bivši svjetski boksački prvak i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. Na njoj se mogu vidjeti rezultati ruskog bombardiranja. Uništen je gotovo jedan cijeli stambeni blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi prijatelji, neprijatelj je nastavio bombardirati glavni grad. Jutros su orci granatirali stambeno naselje u okrugu Podolsk. Jedna je osoba poginula, 19 ih je ozlijeđeno, među kojima je četvero djece. Oštećeno je šest kuća, vrtića i škola. Na licu mjesta rade spasioci i medicinari", objavio je Kličko, koji je u svojoj objavi iskoristio zanimljivu analogiju.

Sve češća analogija

Ako ste se pitali zašto Ruse naziva orcima, riječ je o rasi iz Tolkienove mitologije koja čini vojsku zla. Tu je analogiju ranije upotrijebio počasni predsjednik SC Dnjepr-1 i zapovjednik istoimene postrojbe Jurij Bereza koji je za portal Fanday govorio o ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijedit ćemo kada potpuno uništimo orke koji su nas napali. Nemam nikakve sumnje da će Ukrajina iz svega izaći kao pobjednik. Nazvao sam Ruse orcima, ali nema smisla vrijeđati orke. Moroni koji podržavaju Putina su mnogo gori od njih. Kako mi možemo biti odgovorni za ponašanje bolesnog morona koji ima tipku za aktiviranje nuklearnog oružja. No, po meni je od nuklearnog rata gora činjenica da je neki moron naredio bombardiranje rodilišta u Mariupolju", rekao je počasni predsjednik Dnjipra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, ukrajinski marinci u četvrtak su također tako nazvali ruske napadače. U objavi na Facebooku u kojoj su se pohvalili plijenom naveli su sljedeće: Nažalost, sami ruski orci su pobjegli i naši dečki im nisu mogli zahvaliti na takvom poklonu. Ovaj trofej će biti predan oružanim snagama. A ruskim orcima ćemo vratiti metke, ali na način koji im se neće svidjeti."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo