RADIKALAN POTEZ SPORTAŠA: / Odlučio prodati bubreg kako bi se financirao

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Indijac Ravi Dixit (23) talentirani je igrač skvoša.

12.1.2016.
13:45
Screenshot
VOYO logo

Prije pet godina osvojio je azijsko juniorsko prvenstvo, a sljedećeg bi se mjeseca trebao natjecati na Južnoazijskim igrama. Međutim, u nedostatku podrške sponzora i suočen s mogućnošću da ne ode na natjecanje odlučio se na radikalan potez pa je na svom Facebooku objavio post gdje je svoj bubreg stavio na aukciju s ciljem prodaje i prikupljanja sredstava.

Razočarani i utučen

"Deset godina igram skvoš. I nakon osvajanja gomile medalja i predstavljanja Indije na natjecanjima, nemam nikakvu podršku kako bih to ponovio. Tvornica šećera iz Dhampura me već dugo vremena podržava, ali ne znam koliko će to još dugo trajati. Sljedećeg mjeseca počinju Igre u Guwahati i tamo bih trebao predstavljati Indiju. Za turnir se pripremam u Chennaiju, ali još uvijek nisam prikupio dovoljno novaca kako bih mogao otići na natjecanje. Izgubio sam svaku nadu te sam spreman prodati bubreg. Ako je nekome potreban neka me kontaktira. Cijena je 80 tisuća kuna", objavio je Dixit na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Indiji je inače zabranjena trgovina ljudskim organima, a njegov otac Ramkailash izrazio je brigu za svoj sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričao sam s njim. Njegova majka i ja ga odgovaramo od toga. Zajedno ćemo u tom uspjeti", izjavio je Ramkailash i izgleda da jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana nakon što je stavio svoj bubreg u prodaju, objavio je odustaje od toga. "Nikada nisam namjeravao prodati bubreg. Ono sam napsiao u trenutku frustriranosti i jako mi je žao", poručio je sportaš u pismu kojeg je objavio Indijski skvoš savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dixit je bio očito razočaran činjenicim što nije dovoljno uvažen pa je odlučio na ovaj način privući medijsku pozornost u čemu je i uspio, a njegova priča obišla je svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo