ŠOKANTNA SNIMKA POSTUPANJA INTERVENTNE POLICIJE: / Počeli su odjednom udarati, a nisu poštedjeli ni oca s djetetom

Image
Foto: Screenshot: Twitter

U Madrid je stiglo oko 100 tisuća Engleza

1.6.2019.
11:16
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Engleski navijači preplavili su španjolsku prijestolnicu uoči finala večerašnjeg finala Lige prvaka na Wandi Metropolitano (21.00) između Tottenhama i Liverpoola. Poznato je kako Englezi prate svoje momčadi i reprezentaciju u velikom broju, što zbog strasti prema nogometu, što zbog dobrog socijalnog stanja i standarda u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROKLETSTVO JURGENA KLOPPA: /

Noćna mora za njemačkog trenerskog genija traje šest godina; 'Uopće ne razmišljam o tome...'

Image
PROKLETSTVO JURGENA KLOPPA: /

Noćna mora za njemačkog trenerskog genija traje šest godina; 'Uopće ne razmišljam o tome...'

Prema procjenama, u Madrid je stiglo oko 100 tisuća Engleza, no nemaju svi ulaznicu za utakmicu pa će dvoboj gledati u kafićima i na trgovima. Stoga, ne začuđuje veliki broj polcije na ulicama grada, koji paze da se Englezi ne raspojasaju i da ne dođe do nemilih scena. Međutim, uz veliki broj policije, u večernjim satima petka dogodio se incident. Kako pišu engleski mediji, interventna policija upala je u jedan kafić s 50-ak navijača Tottenhama i počela ih redom tući, a navodno nisu štedjeli ni oca s djetetom.

"Smijali smo se i zabavljali. Bilo je sve u znaku Tottenhama i bilo je zabavno, niti blizu incidentu nekakvom. Onda su u jednom trenutku dvojica policajaca došla i odjednom bum, bum, počeli su udarati po stolovima s pendrecima. Razvalili su stolove", rekao je jedan od navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nasilje je eruptiralo'

Tabloid Daily Mail javlja kako je španjolska policija u Madridu potvrdila kako je uhitila četiri Britanca zbog napada uoči finala Lige prvaka u subotu navečer. Navijači su u ogromnom broju doputovali na englesko finale, ali su u petak navečer bili vinovnici ružnih scena u blizini Puerta del Sola. Na društvenim mrežama, točnije na profilu navijača Tottenhama "Coys News", osvanuo je video na kojem se može vidjeti kako policija ulazi u jedan restoran, a nakon toga izvan njega, na ulici, udara navijača pendrekom, tjerajući ga s ulice, kao i njegove prijatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nasilje je eruptiralo noć uoči finala", piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezabilježene mjere sigurnosti

Inače, Madrid se pripremio za večerašnju utakmicu finala Lige prvaka. Uz još nezabilježene mjere sigurnosti policija će prvi put koristiti i dron za nadgledanje navijača. Razmješteno će biti 4.700 policajaca i privatnih zaštitara, što je 700 agenata više nego kada su u prosincu u utakmici visokog rizika ondje igrali argentinski Boca Juniors i River Plate u finalu Cope Libertadores...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za jedan sportski događaj, ovo će vjerojatno biti dosad najveće raspoređivanje policije kako bi smo garantirali sigurnost", rekao je direktor nacionalne policije Francisco Pardo. "Sigurnost će biti na izrazito visokoj razini kako bi svi mogli uživati u ovom događaju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljen je dron

Za prvo uzlijetanje pripremljen je dron koji će u koordinaciji s policijskim helikopterima iz zraka kontrolirati aktivnosti navijača u cilju sprečavanja potencijalnih nereda. No u Španjolskoj je uzbuna od potencijalnih terorističkih napada konstantno na razini 4 od maksimalnih 5. Inače, britanska policija podijelila je informacije sa španjolskim kolegama te poslala u Madrid svoje "spotere".

"Navijači s namjerom izazivanja nereda moraju znati da će biti uhićeni te oštro tretirani od strane španjolske policije", upozorio ih je Nick Collins, šef gradske policije Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo