INCIDENT U MELBOURNEU / Totalni kaos nakon meča Đokovića i Rubljeva; Policija privela četvoricu Srba: Pokazali su simbol zla, a imali i rusku zastavu s Putinom; 'Srbija - Rusija'

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Policija privela četvoricu Srba zbog potpore ruske agresije na Ukrajini. Skandal na Australian Openu nakon meča Đokovića i Rubljeva

26.1.2023.
6:02
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Drama noćas u Melbourneu po našem vremenu, skandal koji zadire izvan granica sporta i sve se sad pretvara u jednu ružnu priču, u kojoj je rat u Ukrajini, agresija, došla iz Ukrajine u Australiju. Po završetku četvrtfinalnog meča između Novaka Đokovića i Andreja Rubljeva policija je privela četvoricu srpskih navijača. Razlog tomu je skandiranje koje je šokiralo sve na kultnoj Rod Laver Arena - skandirali su Srbija - Rusija - a također su istaknuli rusku zastavu sa odštampanim likom predsjednika zemlje koja upravo vrši agresiju na Ukrajinu.

Image
LICE KOJE UPRAVO OBILAZI SVIJET /

Najveći Đokovićev navijač u središtu megaskandala na Australian Openu: 'Poznat sam inače po majicama sa slovom Z'

Image
LICE KOJE UPRAVO OBILAZI SVIJET /

Najveći Đokovićev navijač u središtu megaskandala na Australian Openu: 'Poznat sam inače po majicama sa slovom Z'

Sve o ratu u Ukrajini možete čitatti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija napravila ispitivanje

"Nekoliko gledatelja Australian Opena ispitala je policija Viktorije nakon što su postavili zastave u znak podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, a zatim prijetili zaštitarima nakon muškog četvrtfinalnog meča između Andreja Rubljova iz Rusije i Novaka Đokovića. Tijekom meča, koji je završio Đokovićevom udobnom pobjedom nad Rubljevim 6-1, 6-2, 6-4, gledatelj je skinuo jednu od njegovih majica i otkrio crnu majicu ispod sa "Z" na njoj", stoji u pisanju uglednog Guadiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruske snage koriste slovo "Z" kao identifikacijski simbol na svojim vozilima u Ukrajini nakon invazije odnosno agresije, koju Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom". Pristaše invazije također koriste znak, a svi koji podržavaju agresiju ističu slovo Z kao simbol, za njih dobre operacije, za čitav normalni svijet simbol zla u ovim trenucima.

Image
Foto: Screenshot: Guardian

Prijetili zaštitarima

Iako su zaštitari bili slikani kako razgovaraju s gledateljima, činilo se da su ostali na svojim mjestima do završetka meča. Nakon meča, navijači su se okupili na stepenicama ispred Rod Laver Arene. Kad su neki počeli odlaziti, mala grupa ljudi stajala je na stepenicama ispod arene i razvila ruske zastave, uključujući jednu rusku zastavu s velikom slikom lica Vladimira Putina, dok su skandirali u znak podrške Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi muškarac nosio je crnu majicu s kapuljačom sa "Z" koje upućuje na ruski simbol rata. Prema Tennis Australia, četvoricu muškaraca ispitala je policija Viktorije nakon što su prijetili zaštitarima i bili poprilično bahati, a u situaciji u kojoj su oni bili krivi i izazivači incidenta. "Četiri osobe u gomili koja je napuštala stadion otkrile su neprikladne zastave i simbole i prijetile zaštitarima", navodi se u priopćenju Tennis Australia.

“Policija Viktorije je intervenirala i nastavlja ih ispitivati. Udobnost i sigurnost svih naš su prioritet i blisko surađujemo sa sigurnošću i vlastima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo