ČARI LIGE PRVAKA / Ovo niste mogli vidjeti u prijenosu: Aktivist utrčao na teren krvavih ruku i poslao znakovitu poruku

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva u kojima su navijači iskazali svoje nezadovoljstvo organizacijom Svjetskog prvenstva

3.11.2022.
11:06
Screenshot/Twitter
VOYO logo

U večeri Lige prvaka jučer su uživali svi ljubitelji nogometa. Dinamo je hrabro pao kod Chelseaja, saznali smo i preostale sudionike nokaut faze, a svjedočili smo i nevjerojatnim scenama s utakmice Kopenhagena i Borussije Dortmund. Njemački predstavnik prošao je skupinu G kao druga momčad iza Manchester Cityja koji je bez poraza zaključio fazu po skupinama.

Image
U SVOM STILU /

Zlatan žestoko opleo po novinarima pa im poručio: 'Zbog njega ste me napadali, a sad mu ližete dupe'

Image
U SVOM STILU /

Zlatan žestoko opleo po novinarima pa im poručio: 'Zbog njega ste me napadali, a sad mu ližete dupe'

Borussia je na gostovanju u Danskoj izvukla bod, ali valja istaknuti kako su odmarali najudarnije igrače jer su već ranije osigurali drugo mjesto u skupini. Susret je završio rezultatom 1:1, a mlađi brat popularnijeg Edena Hazarda, Thorgan, u 23. minuti doveo je Dortmund u vodstvo. Konačan rezultat postavio je Arnar Haraldsson u 41. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je u toj skupini s 14 bodova prošao kao prvi, Borussia s devet kao druga, dok će Sevilla s pet bodova nastaviti svoj put u Europa ligi. Kopenhagen je prošao kao Dinamo, bez ičega, s tri boda na dnu skupine.

Znakovita poruka

No, nakon susreta najviše se pričalo o detalju koji se nije mogao vidjeti na TV prijenosima. Naime, u jednom je trenutku na teren utrčao aktivist, koji je poslao znakovitu poruku. Na rukama je imao lažnu krv, a na majici mu je pisalo "Bojkotirajte Katar". Kleknuo je na centar igrališta i digao krvave ruke u zrak prije nego što su došli zaštitari i odveli ga s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači diljem svijeta nezadovoljni su što se Svjetsko prvenstvo održava u Kataru. Smatraju kako će se "festival nogometa" slaviti na krvi nedužnih ljudi koji su bili izrabljivani prilikom organizacije, a poznato je da su mnogi i stradali prilikom izgradnje stadiona diljem Katara. Čak su i neki igrači progovorili o nadolazećem Mundijalu, no to FIFA-u nije spriječilo da organizaciju SP-a ostavi u rukama Katrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva u kojima su navijači iskazali svoje nezadovoljstvo organizacijom Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo