OTKAZANA KONTROVERZNA UTAKMICA PORED VUKOVARA: / Crvena Zvezda neće gostovati na obljetnicu smrti heroja Blage Zadre

Image
Foto: AFP

U ponedjeljak se održava 26. obljetnica smrti heroja Domovinskog rata, legendarnog zapovjednik obrane Borova Naselja Blage Zadre.

15.10.2017.
22:06
AFP
VOYO logo

No istovremeno se, barem prema najavama, u malom mjestu pored Vukovara, Trpinji, trebala održati utakmica između veterana NK Sinđelića iz Trpinje i FK Crvene Zvezde iz Beograda u povodu 90. rođendana trpinjskog kluba.

U BEČU SE ORE ČETNIČKE BUDNICE I VELIČAJU RATNI ZLOČINCI: Sve pomalo sliči na ‘Ravnu Goru’

NK Sinđelić je klub iz Slavonije iz Trpinje koji nosi po srpskom junaku iz Prvog srpskog ustanka Stevanu Sinđeliću koji se istaknuo borbama protiv Osmanlija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, strahovalo se od neželjenih scena jer se ovo bilo protumačilo kao provokacija. U hrvatskim medijima osvanula je vijest kako Crvena Zvezda gostuje pored Vukovara i to na 26. obljetnicu smrti heroja Domovinskog rata, legendarnog zapovjednik obrane Borova Naselja Blage Zadre.

Inače, oko Vukovara i u Borovom Selu, većinsko srpskoj općini prije i nakon rata, ima navijača Crvene Zvezde, a na utakmicama spomenutog beogradskog sastava zna se vidjeti i velika srpska zastava s natpisom "Vukovar" na čirilici, a spomenimo i da su prošle sezone na utakmicama košarkaške i nogometne momčadi imali transparente s tenkovima koji su jurišali na hrabre hrvatske branitelje u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, domaći NK Sinđelić ipak je morao odgoditi susret radi prašine koja se podigla. Sve je klub objasnio na svojoj službenoj Facebook stranici i to na srpskom jeziku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo