OSUĐENI RATNI ZLOČINAC UDARIO PO ĐOKOVIĆU ZBOG LJUBAVI PREMA HRVATSKOJ: / Bolesne riječi odjeknule regijom

Image
Foto: Twitter: Screenshot

'Evo ti nekoliko činjenica koje bi mogao unijeti u svoj kalkulator, kada daješ ocjenu za današnju nacističku Hrvatsku'

23.5.2019.
9:10
Twitter: Screenshot
VOYO logo

Jedan od najzloglasnijih terorističkih srbočetničkih pojedinaca u srpskoj agresiji na Hrvatsku bio je i Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnih zločina tijekom rata u Hrvatskoj.

"On se ovaj put odlučio otvorenim pismom obratiti javnosti u Srbiji", javlja srpski tabloid Kurir i ističe kako on u pismu naglašava da su "Hrvati prvi u povijesti koji su protjerali jedan narod, a zatim njega osobno optužili za genocid i agresiju". Takav 'ustaški recept', dodaje Vasiljković, danas se primjenjuje na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZLOGLASNI SRPSKI RATNI ZLOČINAC POSLAO PISMO IZ ZATVORA? /

'U ćeliji nacističkog logora Lepoglava slavimo povlačenje priznanja Kosova'

Image
ZLOGLASNI SRPSKI RATNI ZLOČINAC POSLAO PISMO IZ ZATVORA? /

'U ćeliji nacističkog logora Lepoglava slavimo povlačenje priznanja Kosova'

S njim nešto stvarno nije dobro

No, osim političkih tema, iz kojih se vidi da s ovim ratnim zločincem nešto opasno nije dobro, Kapetan Dragan dotaknuo se i najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.

U pismu za beogradske medije, Kapetan Dragan poručuje da je velika sramota to što Đoković u javnosti često hvali Hrvate i Hrvatsku. Ratni zločinac tvrdi da je "nacionalistička Hrvatska koju Đoković brani utemeljena na ustašiji" i da bi Đoković kao "nacionalni sportski heroj morao uvijek biti uz svoj, srpski narod".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je kako je Nole prošlog ljeta javno podržao Vatrene na putu do finala, a jednakom mjerom uzvratili su mu i naši nogometaši. Novak je uvijek bio dobar s hrvatskim sportašima, a i on sam ima veliku potporu u Hrvatskoj. Dobio ju je na Wimbledonu čak i od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Međutim, ta njegova podrška reprezentaciji Hrvatske izazvala je niz osuda, a neki su otišli toliko daleko da su ga prozvali izdajnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Današnja nacistička Hrvatska'

"Dragi Nole, nemam ja potrebnu elokvenciju kako bih mogao riječima da ti dočaram razočaranje stotinak porobljenih Srba u ovom hrvatskom nacističkom logoru, nakon tvog hvalospjeva Hrvatima. Ti porobljeni Srbi nisu nikakvi 'kriminalci' već pravi heroji koji su svojim životima branili tvoje Kosovo i tvoj srpski narod na prostorima tvoje domovine rođenja (Jugoslavije).

Image
Image

19.10.2016., Split - Na Zupanijskom sudu nastavljeno sudjenje Draganu Vasiljkovicu, poznatijem kao kapetan Dragan, optuzenom za ratni zlocin protiv civilnog stanovnistva za vrijeme Domovinskog rata na kninskom podrucju. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Uz to što su ti ljudi, koji su nešto stariji od tebe heroji, to su isto tako obiteljski ljudi, srpski muževi, očevi i sinovi. Vjerujem da su tebi roditelji uz satove tenisa osigurali i adekvatno elementarno obrazovanje, ali za svaki slučaj evo ti nekoliko činjenica koje bi mogao unijeti u svoj 'kalkulator', kada daješ ocjenu za današnju nacističku Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i napada na Rivi

Naravno, ne smijemo istom "četkom" obojiti sve Hrvate. Postoje metode da se prebroje i izdvoje časni i hrabri. Evo, predlažem nedavni video gdje su u hrvatskom Splitu, na rivi, napadnuti tvoji kolege sportaši koji su pozvani u goste, a zatim mučki napadnuti. Slažeš li se, Nole, da samo najgori ljudski ološ bez časti, napada svoje goste?", stoji u otvorenom pismu ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića.

Trenutačno se nalazi u Lepoglavi

Vasiljković je u Hrvatskoj osuđen na 13 godina zatvora za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva i trenutačno se nalazi u zatvoru u Lepoglavi. Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je presudu u predmetu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg i kao kapetana Dragana, po optužbi za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pretežnom dijelu odbijena je kao neosnovana žalba Dragana Vasiljkovića, kao i žalba državnog odvjetnika u cijelosti, a presudom je djelomično prihvaćena žalba Dragana Vasiljkovića. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina i šest mjeseci. "Tu kaznu Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra primjerenom kako počinjenim kaznenim djelima za koja je optuženi proglašen krivim tako i osobi optuženika, a vodeći računa o svim utvrđenim olakotnim i otegotnim okolnostima. U ovu kaznu optuženiku je uračunato cijelo vrijeme koje mu je bila oduzeta sloboda u svezi ovog kaznenog postupka i to kako ekstradicijskog pritvora u Australiji tako i pritvora tijekom trajanja ovog kaznenog postupka", stoji u obrazloženju presude.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo