NOVI DETALJI O NESTANKU EMILIANA SALE SAMO POJAČAVAJU MISTERIJ: / Što je od ovoga zapravo istina?

Image
Foto: AFP

Danima nakon nestanka bivšeg igrača Nantesa drama je sve veća, a o okolnostima nesreće zna se sve manje

25.1.2019.
8:48
AFP
VOYO logo

Nestanak aviona koji je prevozio argentinskog napadača Emiliana Salu (28) iz Nantesa i Cardiff potresao je nogometni svijet. Sala je privatnim letom u ponedjeljak navečer krenuo prema Cardiffu, ali je avion nestao s radara i od tog trenutka se nogometašu i pilotu Daveu Ibbotsonu gubi svaki trag.

Informacije koje se pojavljuju u engleskim medijima sad već grade pravi misterij oko nestanka 28-godišnjeg nogometaša, a došlo se do nekih zaista nevjerojatnih podataka o pilotu. Dave Ibbotson (59) koji je prevozio Salu, nije imao licenciju za komercijalne letove. Nije mu to bio glavni izvor prihoda već je radio kao instalater grijanja te DJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, otkriveno je kako je 59-godišnji pilot bio u priličnim dugovima. Gušio se u dugu od 18 tisuća funti pa je misterij oko nestanka nakon ovih riječi još i veći. Njegove riječi da je malo "zahrđao" što se leta tiče po riječima neimenovanog prijatelja jednostavno nisu točne.

Image
POTRESENI VAHA ODRŽAO EMOTIVAN GOVOR: /

Halilhodžić i igrači uplakani; 'Nadamo se, čekamo čudo...'

Image
POTRESENI VAHA ODRŽAO EMOTIVAN GOVOR: /

Halilhodžić i igrači uplakani; 'Nadamo se, čekamo čudo...'

Posao pilota nije mu bio primarni izvor zarade

"Dave je odličan pilot s tisućama sati leta i ako je rekao da je zahrđao, šalio se. Radio je ovaj posao iz zabave i nikad mu to nije bio izvor zarade u proteklih 20 godine. Nikad ne bi letio avionom koji ne poznaje", rekao je prijatelj za The Sun, te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radio je kao instalater grijanja, ali je također radio i kao DJ. Puštao je dobre stare stvari, bio je pun života i glavni zabavljač", istaknuo je jedan od prijatelja. Potraga za argentinskim nogometašem Emilianom Salom (28) okončana je jučer.

Nestali avion nije pronađen u protekla tri dana pa su spasioci jučer odlučili končati potragu, a Sala i pilot su proglašeni mrtvim. Potraga je dakle obustavljena, ali istraga ostaje otvorena. Sali se gubi svaki trag od ponedjeljka, kada se sumnja da je avion pao u Engleski kanal, a postoji i dosta nelogičnosti u ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri zagonetke

Prva od njih, avionom Piper Malibu PA-46 pilotirao je Dave Ibbotson. Zanimljivo je da je carinsku kontrolu u Nantesu prošao drugi pilot Dave Henderson, koji se nije ukrcao na avion. Ostaje zagonetka zašto je došlo do zamjene pilota.

Druga je da je avion poletio tek iz četvrtog pokušaja. Engleski mediji objavili su da je avion poletio tek iz četvrtog pokušaja. Pretpostavlja se da je uzrok tome loše vrijeme i svi su u nevjerici zbog činjenice da pilot nije odgodio let za jutro. Također, kruže priče kako je pilot neposredno prije polijetanja priznao da je malo "zahrđao" što se tiče letenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće, Piper Malibu je mali avion i nije predviđen za zahtjevne noćne letove. Sala je čak tijekom leta javio da će se avion srušiti, ali je pitanje, kamo je napadač toliko žurio. Ovaj avion nema crnu kutiju i ako se nađu ostaci, nikad se neće saznati uzrok pada. Cardiff je nudio Sali organizaciju leta, on je to odbio, jer je imao svoje planove.

I zadnje, avion je s radara nestao na oko 13 kilometara od obale. Nelogično je da je pilot od kontrole leta tražio da se s 1500 metara spusti na 700. Misterij je zašto je uputio takav zahtjev. Mnogo je nejasnoća oko nestanka Sale i Ibbotsona, a nada da su živi gotovo da ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo