USKOK POKRENUO ISTRAGU PROTIV SUDACA I OSTALIH: / Počela je 'akcija močvara' u hrvatskom nogometu

Image
Foto: Željko Lukunić /PIXSELL/ILUSTRACIJA
28.6.2017.
18:49
Željko Lukunić /PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

"Za sve informacije, vezano za ova događanja, doznao sam iz medija. Privedeni su navodno zbog narušavanja regularnosti organiziranja nogometnih utakmica, odnosno davanja i primanja mita i utjecanja na konačne ishode rezultata," kazao je Galović dodavši:

RACIJA ZBOG MITA I NAMJEŠTANJA UTAKMICA? Policija privela 21 suca i nogometnog djelatnika

'Sudačke stručne komisije samostalne su u svom radu'

"Županijski savez pozdravlja i podržava sve aktivnosti institucija koje sprječavaju i suzbijaju ovakve anomalije u nogometu, te posebno onih koji utječu na integritet nogometa uopće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galović je naglasio da su sudačke stručne komisije samostalne u svom radu.

"One određuju svoje povjerenike, koji jednako tako određuju svoje suce koji sudjeluju u organizaciji nogometnih utakmica, Još jednom naglašavam, apsolutno su jedan samostalan čimbenik u ovom sustavu," rekao je Galović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primali novčane naknade u iznosima od 400,00 do 3.000,00 kuna

Uskok je zbog osnovane sumnje u primanje i davanje mita kako bi se na nogometnim utakmicama 2. županijske lige Brodsko-posavke županije osiguralo pristrano suđenje u korist određenih klubova pokrenuo istragu protiv 21 osumnjičenika iz Hrvatske te jednog stranca sa stalnim boravkom u Hrvatskoj.

U Uskoku sumnjaju da je prvookrivljenik, kao povjerenik za suđenje Županijskoga nogometnog saveza Brodsko-posavske županije, od 21. travnja do 23. svibnja "za dogovorenu novčanu naknadu od 200,00 do 500,00 kuna po utakmici, delegirao kao glavne ili pomoćne nogometne suce koji su bili spremni pristrano suditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljeni nogometni suci su od predstavnika nogometnih klubova primali novčane naknade u iznosima od 400,00 do 3.000,00 kuna. Prema neslužbenim informacijama među osobama koje se sumnjiče za primanje i davanje mita je najmanje jedan pripadnik Hrvatske vojske kojeg je na jučer obavljeni razgovora u slavonskobrodskoj policiji dopratila vojna policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo