NOĆ STRAVE I UŽASA: / Gumeni meci, boce, baklje, palice - nezapamćeno nasilje u lisabonskoj 'ratnoj zoni'

Image
Foto: Profimedia

Neredi u Lisabonu

13.5.2021.
11:11
Profimedia
VOYO logo

Gumeni meci pucani su na masu koja je prema njima bacala boce i što sve ne, u stravičnom sukobu navijača i posebne policije za nerede (interventna) prije dva dana u Lisabonu dok se proslava titule Sportinga preobrazila u šokantno nasilje. Na ovaj način uglavnom izvještavaju portugalski mediji, a prenose ostali svjetski.

Britanski The Sun piše kako se proslava pretvorila u pravu ratnu zonu. Tisuće veselih obožavatelja okupilo se na glavnom lisabonskom trgu kako bi proslavilo ovaj povijesni uspjeh za njih. No, sad cure i detalji onog crnog dijela, kojeg nitko nije htio da se dogodi. No, dogodio se... U trenutku velikog slavlja, netko iz mase je gurnuo metalnu ogradu koja je razdvajala navijače od autobusa s prvacima i u tom trenutku reagirala je policija, prema pisanju stranih medija. Došlo je do kaosa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baklje i metalne ograde

Huligani kluba Sporting Lisabon zapalili su veliki broj zelenih baklji i u sukobu ih koristili, mašući u smjeru policije, potiskivajući njihove linije u jednom trenutku, a onda i usporavajući povlačenje svojih. Nisu odstupali. Pristalice nogometnog kluba Sporting Lisabona, podivljali i razjareni srušili su metalne ograde držeći ih i bacajući na policiju. Neki su navijači ozlijeđeni u sukobima i morali su biti sanirani ili odvezeni u vozilima hitne pomoći. Inače, navijači su okupili ispred stadiona uoči utakmice na kojoj su unutra igrali njihovi heroji. "Automobili su trubili po čitav dan po gradu, a navijači su palili baklje i mahali zastavama dok su slavili svoj prvi naslov prvaka od 2002.", ističu Englezi. Paulinho je postigao jedini pogodak na utakmici - doveo svoju momčad u vodstvo u 36. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon posljednjeg zvižduka, radost se proširila gradskim navijačima Sportinga. Tisuće ljudi okupilo se na glavnom lisabonskom trgu Marques do Pombal gdje je prolazila parada autobusa trofeja i igrača. No kad su neki srušili metalne ograde u onom žaru slavlja, opijeni radosti i alkoholom, policija se uključila, uletjela i nastao je kaos. Lisabonska policija za nerede je čak i pucala gumenim mecima i koristila palice dok je pokušavala kontrolirati razjarenu masu. Nekoliko navijača je ozlijeđeno i morali su biti zbrinuti u kolima hitne pomoći koja su hitno izašla na mjesto događaja. Neki su viđeni kako bacaju staklene boce prema policiji i promatraju novinare, kao da će i njih napasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija upozoravala

Policajci su ranije upozoravali protiv okupljanja u velikim skupinama s glasnogovornikom Domingosom Antunesom rekavši kako se nada da se proslava neće pretvoriti u "noćnu moru".

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

JAVNOST ŠOKIRANA NEREDIMA: Pogledajte detalj uz metalnu ogradu - da, ovo su pokušali napraviti

Image

JAVNOST ŠOKIRANA NEREDIMA: Pogledajte detalj uz metalnu ogradu - da, ovo su pokušali napraviti

Nakon utakmice, portugalski kapetan i super zvijezda Juventusa Cristiano Ronaldo oglasio se na Instagramu kako bi čestitao momčadi u kojoj je započeo karijeru.

Podijelio je sliku ekipe i napisao: "Čestitam prvaci!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je nedavno povezan s emotivnim povratkom u Sporting s Juventusom koji je navodno spreman za prodaju ovog ljeta.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo