NOVI ŠOK ZA RUSKOG VOZAČA / Nakon otkaza u F1 momčadi, zbog bliskosti s Putinom ostao i bez imovine vrijedne skoro 800 milijuna kuna

Image
Foto: Profimedia

'Ne slažem se sa sankcijama i već sam ranije rekao da se namjeravam protiv njih boriti. Ovo je sada pravo vrijeme za tako nešto, jer ako pogledate cijelu situaciju i sve što se događa ruskim sportašima, kao da se otkazuje kultura moje zemlje'

12.4.2022.
8:53
Profimedia
VOYO logo

Talijanske vlasti zaplijenile su imovinu na Sardiniji vrijednu oko 105 milijuna eura (794 milijuna i 259 tisuća kuna) u vlasništvu Nikite Mazepina i njegovog oca. Financijska policija Italije uvela je tako nalog za zamrzavanje vile Rocky Ram u Porto Cervu, na spektakularnoj obali Costa Smeralda na sjeveroistoku talijanskog otoka, rekao je vladin dužnosnik, prenose strani mediji pisanja talijanskih.

Otpušten u ožujku

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE TO OČEKIVAO /

Sin ruskog oligarha slomljen nakon otkaza: 'Borio sam se za ovo 18 godina, nitko me nije podržao niti me upozorio'

Image
NIJE TO OČEKIVAO /

Sin ruskog oligarha slomljen nakon otkaza: 'Borio sam se za ovo 18 godina, nitko me nije podržao niti me upozorio'

Nikita Mazepin je u ožujku otpušten od strane američke F1 momčadi, a otad se nalazi na udaru sankcija talijanskih vlasti jer ga Europska unija, kao i oca mu Dmitrija, vidi kao suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Image
Foto: Profimedia

Nekoliko dana kasnije, dodan je na popis Rusa koje je sankcionirala Europska unija, zajedno sa svojim ocem Dmitrijem Mazepinom, vlasnikom i izvršnim direktorom kemijskog diva Uralchema. Italija je blokirala stotine milijuna eura imovine, posebice vile i luksuzne jahte, povezane s ruskim oligarsima sankcioniranim nakon invazije Rusa na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne slažem se sa sankcijama i već sam ranije rekao da se namjeravam protiv njih boriti. Ovo je sada pravo vrijeme za tako nešto, jer ako pogledate cijelu situaciju i sve što se događa ruskim sportašima, kao da se otkazuje kultura moje zemlje", rekao je nedavno Mazepin za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dmitrij Mazepin član najužeg kruga prijatelja Vladimira Putina

Dmitrij Mazepin smatra se članom najužeg kruga prijatelja Vladimira Putina, a menadžer F1 vozača nije imao komentara na cijelu situaciju. Otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. veljače Velika Britanija, Europska unija i SAD nameću sankcije ruskim oligarsima bliskima režimu Vladimira Putina i plijene im vrijednu imovinu i blokiraju račune.

"Od trenutka kada je službena FIA dozvolila da se natječem pod neutralnom zastavom, ne postoji zakonski razlog zašto bi me se momčad odrekla. Pristao sam biti neutralan, a na kraju sam ostao bez sna za koji sam se borio 18 godina", rekao je Mazepin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo