NBA ZVIJEZDA ZADRŽANA U ZRAČNOJ LUCI: / 'Erdogan je Hitler našeg doba!'

Image

Turski košarkaš Enes Kanter, član NBA momčadi Oklahoma City Thundera zadržan je u bukureštanskoj zračnoj luci gdje je prisilno proslavio svoj 25. rođendan.

21.5.2017.
14:49
Play logo

Kanter, kojega se obitelj u Turskoj odrekla zbog njegovih političkih stavova, najavio je kako se vraća u SAD gdje će u utorak održati konferenciju za medije. On podržava turskog političara Fethullaha Güllena koji je već 15 godina u egzilu u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanter je bio na turneji u sklopu svoje Fundacije. Da su ga Rumunji izručili Turskoj, završio bi na dugogodišnjoj robiji. NBA zvijezda je preko Twittera poručila:

"Poništena mi je putovnica zbog mojih političkih statova. Nevjerojatno, a on je u Washingtonu napadao ljude na ulici", referirajući se na događaj kad su se Erdoganovih tjelohranitelji sukobili s prosvjednicima.

Povratku Kantera u SAD pomogli su i iz State Departmenta. Iz Bukurešta je otputovao u London. Za sadašnjeg turskog predsjednika, ovaj košarkaš nema lijepe riječi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Erdogan je grozan čovjek, diktator, Hitler našeg doba", kazao je Kanter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erdogan udario i na legendarnog nogometaša

Play logo

Zanimljivo je da je Erdogan udario na najveću zvijezdu turskog nogometa, Hakan Şükür se u nemilosti zbog kritite predsjednika koji je naredio da se sa službenih stranica izbrišu svi golovi ovog igrača koji je najbolji strijlac u povijesti turske reprezentacije, a prijeti mu i konfiskacija imovine u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo