ISTICALI LIK ZLOGLASNOG 'KAPETANA' KOJI JE MUČIO HRVATE: / BiH bruji o skandalu koji je odjeknuo regijom

Image
Foto: Screenshot/Ilustracija/AFP

Disciplinska komisija NS Bosne i Hercegovine kaznila je banjalučki nogometni klub Borac sa tri tisuće maraka zbog - 'Kapetana Dragana'.

4.10.2017.
18:16
Screenshot/Ilustracija/AFP
VOYO logo

Bosanskohercegovački i srpski mediji javljaju kako su navijači Borca "Lešinari", čiji su članovi uglavnom Srbi, imali su istaknutu zastavu s likom Dragana Vasiljkovića (62.) nepravomoćno osuđenog na 15 godina zatvora 26. rujna ove godine zbog ratnih zločina. Proglašen je krivim za dvije točke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na kninskoj tvrđavi i napad na policijsku postaju u Glini.

PRESUDA ZLOGLASNOM KAPETANU DRAGANU: Prizna li zločine, na slobodi će biti vrlo brzo

Pored toga, člana BiH Premijer lige tereti se zbog pirotehnike i skandiranja poruka sa nesportskim sadržajem. Vasiljković je optužen da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teret mu se stavljalo i da je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te tijekom veljače 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to je optužen i da je tijekom srpnja 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje. Tijekom napada su oštećeni i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, opljačkana je imovina, a ubijeni su i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo