ZA NE POVJEROVATI / Mislite da je Hrvatska skupa? Za ovo će navijači na SP dati više nego za luksuzni apartman na Hvaru

Image
Foto: Screenshot Twitter
21.9.2022.
12:36
Screenshot Twitter
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru po mnogo čemu je posebno, a i prije no što je održano prati ga glas jednog od najkontroverznijih u povijesti.
Prosvjeduje se zbog nehumanih uvjeta u kojima su živjeli i radili građevinci zaslužni za izgradnju stadiona, igrači su nezadovoljni činjenicom da se igra zimi u pustinjskoj zemlji izrazito neugodne klima, a navijači pak imaju svoje probleme.

Kroničan nedostatak smještajnih kapaciteta brine ljubitelje nogometa sa svih strana svijeta, cijene luduju, a organizatori već postaju jako kreativni u osiguravanju dovoljno ležajeva za sve zainteresirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ERIC CANTONA /

Legendarni Francuz oštro istupio protiv Svjetskog prvenstva u Kataru: 'Ovo je horor'

Image
ERIC CANTONA /

Legendarni Francuz oštro istupio protiv Svjetskog prvenstva u Kataru: 'Ovo je horor'

Britanski Daily Mail je u ponedjeljak pustio veliku reportažu iz okolice Dohe u kojoj su donijeli iscrpne informacije o "navijačkim naseljima" koja se grade po Kataru.
Riječ je o kontejnerskim i šatorskim kompleksima u pustinji u koje planiraju smjestiti desetke tisuća navijača. Šatorski će se smještaj, prema informacijama koje donosi isti izvor, kretati oko 360 funti što bi bio ekvivalent 3000 kuna za noć. Katarske vlasti tvrde da će napraviti više od tisuću beduinskih šatora za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šator ili kontejner

"Šatorsko naselje i dalje je u izgradnji, a nalazi se u pustinji, na kraju slijepe ceste, i to 40 minuta vožnje od centra Dohe. Navijačima će navodno na raspolaganju biti bazeni, teretana, teniska igrališta i klimatizacija. U kompleksu se ne prodaje alkohol, ali je plaža jako blizu, a tamo će se navodno moći kupiti alkohol", piše Daily Mail.

Jeftinija verzija je ona kontejnerska, a ljubitelji nogometa koji si ne mogu priuštiti hotel, vilu ili šator za spavanje u metalnom kontejneru morat će izdvojiti između 1300 i 1500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šatorsko naselje je luksuz u usporedbi s kontejnerima koji izgledaju iznimno neprimamljivo. Sve podsjeća na nekakav logor za ratne zarobljenike s nizom kontejnerskih kućica koje se protežu pola kilometra u dužinu. Nije poznato ima li svaka kućica svoj WC ili će ga navijači dijeliti", tvrdi novinar Daily Maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kruzeri su opcija

Još jedan kreativan oblik smještaja koji se nudi navijačima u Kataru će se nalaziti u luci. Naime, u Dohi će prije prvenstva stići dva golema kruzera koji će osigurati 3 898 kabina, 45 kafića i 10 restorana.

MSC World Europe će krenuti u listopadu iz Francuske kako bi se pridružio MSC Poesia. Postoji ideja da u slučaju potrebe dođe još je jedno golemo plovilo. No smještaj na kruzerima daleko je skuplji nego u navijačkim naseljima te će se za kabinu s doručkom izdvajati više od 4 500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva mjeseca prvenstvo počinje dvobojem Katara i Ekvadora, a kako će to izgledati još nitko nije siguran. Ono što je sigurno, jest da je FIFA zadovoljna priljevom novca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo