'Mini Versailles' u Engleskoj

Poznato je kako nogometne zvijezde ne troše kad je riječ o kućama i vilama. Zašto i bi uz tolike milijune, svako bi valjda od nas sebi i svojima osigurao samo najbolje.

Wayne Rooney otišao korak dalje

Legendarni bivši engleski nogometaš Wayne Rooney otišao je korak dalje i sebi, svojoj supruzi Coleen i četvero dječaka priuštio megaluksuzni posjed s vilom od 20 milijuna funti, što je prema našem bankovnom tečaju 174 milijuna i 019 kuna.

"Mini Versailles", kako su ga prozvali Wayne i Coleen, konačno je završen nakon 4 godine rada na njemu. Pomalo nalikuje na grandioznu francusku palaču iz 17. stoljeća i izuzetno je luksuzna te posjeduje predivno dvorište odnosno čitav posjed oko kuće je uređeno do najveće moguće mjere. Oboje su baš tako htjeli, računajući i donijevši odluku na kraju kako će baš sve raditi po mjeri. I vani a pogotovo unutar minidvorca.

Nametnuli radnicima rok

Izvor je The Sun-u, koji je objavio i fotografije zdanja, rekao da je Coleen razmišljala da se ranije presele kako bi graditeljima dala "malo fokusa" na posao, kako bi ih ubrzala jer je bilo malo zapelo u jednom trenutku na gradilištu. No, napokon su završili nakon što im je nametnut rok.

Wayne i Coleen i njihova četiri dječaka sada se planiraju potpuno useliti u dvorac do kraja mjeseca. Vila, dvorac, megaluksuzna kuća, svejedno kako ju nazovete, posjeduje ogromnih šest spavaćih soba a mini dvorac je smješten na parceli od 40 hektara u Knutsfordu u regiji Cheshire u Engleskoj, a može se pohvaliti stajama, garažom za šest automobila, narančama i dvama umjetnim ribarskim jezerima.

Galerija

Nema čega nema

Tu je, kad pričamo u unutrašnjosti zdanja, soba s viskijima i cigarama za Waynea, šefa drugoligaške engleske momčadi Derby Countyja, a naravno da je šef dao izraditi i nogometno igralište.

Ljetnikovac ima i televizijsku sobu, bar, vinoteku, sobu za biljar, kino, teretanu, hidromasažnu kadu, bazen, mali bazen i parnu kupaonu koja je glamurozna, uostalom kao i sve u njoj. Tu je i glavna ulazna dvorana, radna soba i knjižnica, plus dva lifta - jedan za obitelj, drugi za posjetitelje.

Podzemni tunel za bijeg

Nakon pokušaja provale u njihov dom 2016. godine, Wayne i Coleen sad su odlučili napraviti podzemni put za bijeg koji povezuje kuću s obližnjom garažom i stajskim blokom. Izuzetno siguran tunel ima čelična vrata na oba kraja. U slučaju bilo kakvih uljeza, Waynea, Coleena i sinove Kai, Klay, Kit i Cass mogu odvesti na sigurno.