Odabrao EA Sports / Livaja nadmašio Oršića iz 2021. i dobio zanimljivo priznanje od FIFA-e

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

FIFA je to prepoznala te mu je dodijelila impresivnu karticu s ukupnom ocjenom 92 što je za dva boda više od prošlogodišnje kartice Mislava Oršića koji je 2021. bio u biranom društvu EA Sportsa za ostatak svijeta

5.6.2022.
14:32
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Svjetla su se ugasila i zastori su se spustili na ovosezonska europska i nacionalna nogometna natjecanja. U zatišju klupskog nogometa koje će potrajati nekoliko mjeseci slažu se rang liste, proglašavaju najbolji i spekulira se o budućim transferima.

Kao i svake godine u ovom periodu EA Sports je objavio momčadi sezone u FIFA-i 22 (TOTS – Team of the Season) po raznim ligama. Čak su četiri igrača našli svoje mjesto u raznim momčadima sezone. Luka Modrić u La Ligi je dobio karticu s ocjenom 97, Marcelo Brozović u Serie A (ocjena 94), Joško Gvardiol je proglašen najboljim mladim nogometašem u Njemačkoj (ocjena 91), a Marko Livaja se našao u TOTS-u u kategoriji Rest of the World odnosno u momčadi ostatka svijeta s ocjenom 92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu će vijest posebno dobro primiti navijači Hajduka među kojima je Livaja tijekom godine i pol stekao ikonski status. Ove sezone je 'bila desetka' zabila 28 golova u HNL-u te je zasluženo ponio epitet prvog strijelca i najboljeg igrača lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadmašio Oršićevu ocjenu iz 2021.

Livaja je, također, odveo klub s Poljuda do drugog mjesta u prvenstvu nakon što čak deset godina nisu uspijevali ostvariti takav plasman, a naposljetku je u vitrine donio i kup.

Image

FIFA je to prepoznala te mu je dodijelila impresivnu karticu s ukupnom ocjenom 92 što je za dva boda više od prošlogodišnje kartice Mislava Oršića koji je 2021. bio u biranom društvu EA Sportsa za ostatak svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvišu pojedinačnu ocjenu je Livaji dodijeljena za tempo odnosno brzinu (97), a sasvim je dobar u ostalim kategorijama – dribling i udarac 95, fizikalije 93 i dodavanja 85.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo