EL POCHO NA PSIHIJATRIJI / Lavezzijevi najteži trenuci: Nekad najplaćenijem nogometašu utvrđena rijetka dijagnoza, mogao bi si nauditi

Image
Foto: profimedia

Poremećaj pogađa oko jedan posto svjetskog stanovništva, a karakteriziraju ga snažne oscilacije raspoloženja i energije između dva afektivna pola - od depresije preko neutralnog stanja do euforije

1.2.2024.
10:45
profimedia
VOYO logo

Bivši argentinski reprezentativac i nekad najplaćeniji nogometaš svijeta, Ezequiel Lavezzi (38), proživljava najteže trenutke u životu. Otkako se početkom siječnja predozirao smješten je na odjel intenzivne njege u Buenos Airesu, a i skoro mjesec dana kasnije još uvijek se nalazi na liječenju u Dharma klinici.

Image
UŽAS /

Procurili zastrašujući detalji o legendarnom nogometašu: 'Čuo je glasove, govorio da dolaze po njega, počeo je sam sebe ubadati...'

Image
UŽAS /

Procurili zastrašujući detalji o legendarnom nogometašu: 'Čuo je glasove, govorio da dolaze po njega, počeo je sam sebe ubadati...'

Liječnici su Lavezziju dijagnosticirali hipomaniju, bipolarni afektivni poremećaj (BAP) prije poznat i kao manična depresija. Poremećaj pogađa oko jedan posto svjetskog stanovništva, a karakteriziraju ga snažne oscilacije raspoloženja i energije između dva afektivna pola - od depresije preko neutralnog stanja do euforije. Tokom takvog stanja pacijent je u stanju nauditi sebi samome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se ne liječi od zlouporabe droga ili alkohola, već od psihijatrijskog poremećaja koji može uzrokovati da se netko ozlijedi i koji može biti potaknut raznim čimbenicima", objasnio je Lavezzijev odvjetnik Mauricio D'Alessandro koji je dodao i kako jedna hipomanična epizoda može trajati od jednog do četiri dana, a još uvijek nema određenog termina kada bi Lavezzi mogao napustiti kliniku.

Sumorna priča s psihijatrijske klinike

Sam Lavezzi priznao je neposredno prije ulaska u psihijatrijsku bolnicu, da se pokušao otrijezniti i 'skinuti' u drugoj klinici u Buenos Airesu, ali nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam imao izbora… Teško je, ali moram to napraviti. Moram promijeniti svoj život i svoje navike. I sve to moram učiniti za svog sina. Otišao sam predaleko."

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Lavezzi je morao biti primljen u kliniku Cantegril nakon što se u svom domu ubo u trbuh škarama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zoru je počeo vikati i govoriti da ima ljudi u kući. Njegov brat je počeo tražiti posvuda i zgrabio je neke škare. Brat mu je rekao da nema nikoga. Ezequiel je inzistirao da ima. U tom trenutku ušao je u stanje napetosti i izgubio živce. Njegov brat ga je zgrabio i skupa su pali. Pri padu je Lavezzi osjetio jaku bol jer su mu se škare zabile u trbuh", objasnio je odvjetnik Lavezzija nakon tog incidenta te dodao kako sve situacije nemaju nikakve veze s bilo kakvom ovisnošću.

Ezequiel 'El Pocho' Lavezzi igračku je karijeru završio početkom 2020. godine u dresu kineskog Hebeija, a ranije je igrao i za PSG, Napoli, San Lorenzo, Genou i Estudiantes. Krajem 2016. godine Lavezzi je bio najplaćeniji igrač na svijetu s godišnjom plaćom većom od 20 milijuna dolara dok je nastupao za kineski Hebei, a upisao je i 51 nastup za reprezentaciju Argentine u čijem je dresu zabio devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dramatična priča legendarnog borca

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo