KAOS UOČI UTAKMICE: / Žestoki sukob Crnogoraca i Srba, sve je sijevalo

Image
Foto: Screenshot: You Tube

U derbiju začelja 18. kola regionalne ABA lige, košarkaši Sutjeske su u svojoj dvorani svladali ove sezone slabu momčad Partizana rezultatom 82:71 (18:10, 29:15, 18:19, 17:27).

5.1.2016.
8:35
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Čelnici Sutjeske, pravdajući se pravilnikom ABA lige, donjeli su odluku da se navijačima Partizana Grobarima ne dozvoli ulaz u Dvoranu sportskog centra Nikšić. Uz to, domaće pristalice koje se zovu Vojvode poslale su poruku svojim navijačkim rivalima kako pokraj njih neće ući u dvoranu, niti će raditi korteo u gradu jer, kako je to stanoviti vođa navijača Boris Kustudić kazao , "zbog toga što Vojvode ne mogu ići na gostovanja, niti druge navijačke grupe ne bi trebale dolaziti u Nikšić".

Image
SUSJEDSTVU PRIJETI PRAVI NAVIJAČKI RAT: /

'Pokraj nas nećete ući u dvoranu'

Image
SUSJEDSTVU PRIJETI PRAVI NAVIJAČKI RAT: /

'Pokraj nas nećete ući u dvoranu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći navijači imali su informaciju kako Grobari planiraju napraviti korteo od zgrade pošte do Sportskog centra, što je bio alarm za Vojvode. Noć uoči dvoboja, domaće pristalice su na Facebook stavili fotografije na kojima se vidi kako su u potrazi za Grobarima, kojih u Nikšiću ima dosta. Upravo je to uoči utakmice policiji predstavljalo veliki sigurnosni problem, taj veliki broj navijača Partizana u gradu koji su se još više "nabrijali" na zabranu čelnika Sutjeske.

Grobari 'promarširali' gradom

Pa su se Grobari, tako, skupili i bez navijačkih obilježja, uz bakljadu i navijačke pjesme, njih nekoliko stotina krenuli Njegoševom ulicom do Sportskog centra, prošli policiju koja je prvo namjeravala da ih zaustavi, da bi ih odmah potom propustila na raskrsnici kod dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šetnja Grobara ulicama Nikšića nije se svidjela Vojvodama, koji su pošto-poto htjeli obraniti svoj grad i zbog toga su se pokušali sukobiti sa navijačima Partizana. Međutim, kako je okolicu Sportskog centra osiguravao veliki broj pripadnika organa reda, sukob je spriječen, a zbog izazivanja nereda s obje strane privedeno je nekoliko navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Partizana ušli u dvoranu

Grobari su na kraju priče ipak ušli u dvoranu, ali nisu imali obilježja na sebi. Policija ih je odvojila od ostatka dvorane kordonom i navijači Partizana uživo su mogli prisustvovati još jednom porazu svog kluba, koji ove sezone igra zaista slabo u ABA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob Vojvoda i Grobara

No, kontakta između Vojvoda i Grobara ipak je bilo. Oko 15 sati je došlo do žestokog sukoba i tuče navijača dviju navijačkih grupa. Policija je priopćila da je nakon incidenta privedeno oko 30 navijača oba kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojvode su kamenjem i bakljama gađali Partizanove Grobare, među kojima je bilo i državljana Srbije, nakon čega je došlo do žestoke tučnjave, prenose podgorički mediji. Policija je oduzela veći broj noževa, šipki i palica, a u incidentu je stradalo i jedno policijsko vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo