JEDINI ISPRAVAN NAČIN: / On danas možda i ne slavi Božić, ali u ovim 'ludim i šokantnim vremenima' ima najljepšu čestitku

Image

Branič Liverpoola i njemačke nogometne reprezentacije Emre Can jedan je od mnogih sportaša koji su putem društvenim mreža odaslale božićnu čestitku. No, njegova je ipak nešto posebno.

25.12.2016.
13:11
VOYO logo

Ovaj nogometaš turskog porijekla i musliman u nekoliko je rečenica sažeo svu besmislenost svakodnevnih razaranja i ratova koja se vode na račun 'ispravnosti' vjerskih uvjerenja i za to dobio mnoge izraze poštovanja svojih sljedbenika na Instragramu. Čestitku je uputio svojim prijateljima povodom najvećih katoličkih i židovskih praznika, Božića i Hanuke i pritom naglasio kako je 'vjera osobna stvar i da ne postoji ona koja je iznad neke druge', te zaželio sve najbolje svima 'bez obzira na ono u što vjeruju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod video-čestitke napisao je sljedeće:

"Sretan Božić i Hanuka svima. Blagdani nam pružaju priliku da vrijeme provodimo u krugu najdržaih – slavimo to. Bez obzira odakle dolazite ili kojoj religiji pripadate. Svi mi dijelimo iste vrijednosti i naša je zajednička odgovornost da pomažemo jedni drugima i da se za te vrijednosti zalažemo. Bez obzira na to bili kršćani, židovi, muslimani ili vjerujali u nešto drugo. Sretan Božić i Hanuka svima vama!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo