OTVORENA AUTOCESTA / Je li odluka Dinama bila opravdanje Torcidi za luđački obračun s policijom? Imamo sve detalje i fotografije s mjesta događaja

Torcida jučer nije bila na stadionu zbog odluke Dinama da ne mogu unijeti megafon i bubnjeve te da treba pregledati sve transparente

22.5.2022.
8:36
VOYO logo

Dio autoceste A1 između Lučkog i Jastrebarskog u smjeru Splita otvoren je jutros tek u 10.00 sati nakon velikog sinoćneg obračuna Torcide i policije.

Od 10:00 normaliziran je promet autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru mora.Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javlja HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS NA AUTOCESTI /

Stotine torcidaša sukobilo se s interventnom policijom, dvoje propucanih. Policija otkrila detalje krvavog obračuna

Image
UŽAS NA AUTOCESTI /

Stotine torcidaša sukobilo se s interventnom policijom, dvoje propucanih. Policija otkrila detalje krvavog obračuna

Podsjetimo, navijači Hajduka sinoć su stigli u Zagreb, ali nisu bili na stadionu na posljednjoj utakmici prvenstva između Dinama i Hajduka. Razlog je što im je organizator zabranio unošenje bubnjeva, megafona, pa i transparenata, a oni su odbili ući. Pronađena je i pirotehnika koju je Torcida željela unijeti na stadion.

Na prošlom derbiju Torcida je podigla veliki transparent "Mrzim Dinamo", pa je možda organizator, Dinamo, tako nešto ovog puta želio spriječiti. Policija je sada željela pogledati svaki transparent, a Torcidi to nije bilo prihvatljivo. Organizator je kasnije javio kako je sve bilo unaprijed poznato i kako su pravila jasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme utakmice sve je prošlo mirno, ali nakon toga je krenuo kaos na autocesti, po svemu sudeći Torcidaši su bili revoltirani time što nisu ušli na stadion.

Dvojica navijača propucana, ozlijeđeno desetak policajaca

U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorišta Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

Svi ozlijeđeni izvan životne opasnosti

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, priopćio je PUZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo